Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

7.6.09

Koskenlaskija

Harvoin säätila noudattaa kaavoja, vaan se on aika arvaamaton. Tuulet, kylmät, sateet ja helteet, voidaan jotenkin ennustaa, mutta sittenkin ainakin tavallinen tallaaja kokee yllätyksiä. Itseäni jännittää tuleeko ensi yönä halla, sillä muovisessa kasvihuoneessa on paljon taimia, jotka eivät kestä hallaa, pakkasesta puhumattakaan. Nyt siellä on kasvien päällä harso ja niiden alla pieni sähkölämmittäjä, joka kytkeytyy päälle yöllä kahden aikaan.

Koleista ilmoista on ollut haittaa myös linnustolle, sillä monelle hyönteissyöjälle on kylmä ja nälkä. Sorsia säät eivät haittaa, sillä ne selviävät Suomen säistä. Tänään seurailin sorsien koskenlaskua, joka olikin jännittävää katseltavaa, sillä emon oli vaikea pitää suuri poikueensa kasassa kosken pyörteissä.

Tunnisteet:

3 Comments:

Anonymous hejoko said...

Yllättävän tyyneltä näyttää, sorsa siis:)

7.6.09

 
Anonymous Kutuharju said...

Taitaa olla kolein kesäkuu 60 vuoteen! Alle 10 astetta nytkin.
Voi, tuosta sorsapesueesta tuli taas mieleen Tekniikanmuseo Vanhassakaupungissa ja siinä vierellä oleva koski.. Sorsapesue kerran ajautui liian lähelle reunaa ja sitten pieni poika joutui virran viemäksi ja putosi alas koskesta, ihan hirvittää ajatellakin miten sille kävi... ellei sitten emo ja muut poikaset pudonneet turvallisesti perässä...

7.6.09

 
Anonymous Ossi said...

Ei tarvita kumivenettä

7.6.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home