Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

17.6.09

Kelo

Edelliseen lastuun kommentoi Kampai 70 Kanadasta ”Mitähän tuokin mylly, vaikka on pieni voisi kertoa?” Siinä sitä olisikin miettimistä, sillä ei kukaan sitä tiedä. Vesirattaan kertomuksen voisi säveltää ihan millaiseksi vain, eikä sitä kukaan varmaan vääräksi sitä voisi väittää.

Kaikkeen muuhunkin liittyy paljon historiaa, kuten nyt kuvassa olevaan keloon. Milloin maahan on pudonnut siemen, josta puu on taimettunut, varttunut ja kasvanut. Onko sen elämänkaari jopa 100 tai ehkä lähes 200 vuotta. Kukahan tietäisi milloin myrsky on sen taittanut ja montako vuosikymmentä se on levännyt pitkällään polunvarressa. Millainen on ollut se joukko, joka on ensimmäiset kahvitulet sen kantoon sytyttänyt?

Vieläkään kelo ei ole tiensä päässä, sillä kuluu vuosikymmeniä ennen kuin se kokonaan lahoaa, sillä tuskin sitä tuosta kallionkupeesta pois korjataan. Mielenkiintoinen luonnonmuistomerkki tämäkin on ties kuinka paljon tuosta puusta on aikojen kuluessa kirjoitettu ja montako valokuvaa siitä on otettu. En tiedä!

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home