Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

26.6.09

Kukko lentää ilman siipiä


Melkoinen moottorien sätkätys kuuluu kesäillassa, kun neljääntoista ilmapalloon puhalletaan Laukaan maalaisilmaa. Samanaikaisesti seitsemän riippuliitäjää kieppuu taivaalla pyllyssään jokin pienmoottori heilläkin.


Mieleeni palaa väistämättä lapsuuden satu hölmöläisistä, jotka kantoivat säkillä valoa pimeään tupaansa. Tämä pallojen täyttö on jotenkin samanlaista. Kummasti vain pallo kasvaa, kuin värikäs kukkanuppu, mutta onneksi se ei avaudu ja levitä terälehtiään. Siinä hölmöläissadussa kävi vähän hassusti, kun Matti neuvoi hölmöläisiä sahaamaan hirsiseinään ikkunoita. Hölmöläiset innostuivat, kun valoa tuli vapaasti tupaan ja suurensivat aukkoja niin, että koko rakennus romahti.

Pallon tultua täyteen ilmaa se nousee pullea kysymysmerkki ja kaasuliekillä lämmitetty ilma omaa melkoisen nostovoiman. Siinä on ankkuroimista, ettei ilma-alus karkaa ennen aikojaan.

Ilman kuumetessa riittävästi pallo ampaisee matkustajat mukanaan iltataivaalle. Pääsisi sinne mukaan, mutta lennon hinta on siksi korkea, että se toimii minulle hyvänä suojahinnoitteluna.

Tänään pitää käydä Laajavuoressa katsomassa, miten pallon mukana taivaalle nousee suomalainen sauna. Ei se varmaan voi nousta kovin korkealle, sillä kylpijöiden olisi hankalaa hakea löylyvettä järvestä, jos vedenpintaan olisi matkaa satoja metrejä. Veden poistossa ei sensijaan liene ongelmia.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Kampai 70 said...

Onhan sitä hienoa lentää tuollaisella pallolla, niin kauan kun kaikki on OK. Täällä meillä sattui sellainen onnettomuus, että pallon ollessa ilmassa se syttyi jostakin syystä palamaan korissa oli muistaakseni kuusi henkilöä. kori ja pallon jäännökset kuten ihmisetkin putosivat asuntovaunun päälle ja se paloi myös tuhkaksi. Kaksi henkilöä siinä rytäkässä menetti henkensä. Toivotaan kuitenkin pallojen pysyvän ilmassa.

27.6.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home