Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.1.10

"Siksi valpas aina mieli..."


Auto-onnettomuus, on aina suuri inhimillinen tapahtuma. Se on sitä vaikka vauriot näyttäisivät vähäisiltä. Ihmiskeho ei kestä suuria rasituksia ja kaikella yllättävällä on vaikutusta myös ihmismieleen. Koemme vaimoni kanssa kokeneemme peräänajon seurauksena jotakin sellaista, jota ei voi toivoa kenenkään kokevan. Kehossa tuntuu, eivätkä unirytmit ole kohdallaan, mielentila ailahtelee poikkeavasti, ärsytyskynnys on alentunut. Vammojemme lopullinen laatu ei ole vielä selvillä.

Auto on ainakin romuna ja mieltä painaa myös millaisen korvauksen toisen osapuolen liikennevakuutus siitä lunastuksessa maksaa. Pelottaa sekin, jos vähänajetun auton käyttöarvo ja käypä arvo ovat kaukana toisistaan. Tuskin kukaan voi olla iloinen jos käy, kuten joissakin sijoituspapereissa on käynyt, että ”merenneito sukeltaa” syvyyksiin.

Paljon on positiivistäkin, sillä paljon pahemminkin olisi saattanut käydä, esimerkiksi automme olisi voinut ajautua vastaantulijoiden kaistalle, jolloin olisimme joutuneet useampien autojen töytäisemiksi, ja lisää syyttömiä olisi samassa sopassa.

Tunnisteet:

10 Comments:

Anonymous Tapsu said...

Aika yleistä on myös että ajetaan liian lähellä edellä olevaa autoa. Pitäisi aina tuumailla ajanko liian lähellä, ennätänkö pysähtymään jos edellä oleva äkkiä jarruttaisi!

16.1.10

 
Anonymous Kissapelakuu said...

Näinhän se on, vaikka itse olisi varovainen ja muistaisi pitää sen turvavälin... niin sehän onkin sitten yllyke takanatuleville. OHI on päästävä. Mutta ilman inhimillisiä erehdyksiä maailma olisi aika tasapaksua puurtamista.
Tämä on varmaan aika tuore juttu?
Kai kävitte lääkärissä näytillä?
Niskavammat peräänajoissa on aika todennäköisiä ja saattaa olla,että ne ilmenevät vasta pitemmän ajan kuluttua. Lekuriin!!!

16.1.10

 
Anonymous aimarii said...

Pahannäköistä jälkeä oli tullut. Katsoin aiemmatkin postauksesi. Toivottavasti ei tullut kenellekään vakavia vammoja.

16.1.10

 
Blogger Inkivääri said...

Voi mikä tapaus, toivottavasti toivutte nopeasti ja kokonaan! Sehän tuolla liikenteessä on, vaikka olisit itse kuinka tarkka aina voi sattua jotain.

16.1.10

 
Anonymous tanssiva harmaa pantteri said...

Voi että! Kyllä siinä menee aikaa ennenkuin siitä pääsee yli - josko koskaan kokonaan. Onneksi teille ei ole käynyt pahemmin - vaikka auto menee kyllä lunastukseen.

16.1.10

 
Anonymous tuulento said...

On se onnettomuus aina vakava asia ja paljon sitä pitää pohtia. Mutta asioilla on tapana järjestyä. Ja onnen enkeli taisi olla mukana!

16.1.10

 
Blogger arleena said...

Kolaritilanteessa ja etenkin sen jälkeen on parasta tuumailla, että kaikki meni onnellisesti - hengissä ollaan ja melkein kuntokin ennallaan.

17.1.10

 
Anonymous villiturkki said...

Fyysisten vammojen lisäksi kannattaa hoitaa myös henkiset vammat. Tilanne on kuitenkin ollut melko vakava ja hyvällä onnella on pahemmilta fyysisiltä vammoilta säästytty.
Paljon auttaa myös asiasta puhuminen / kirjoittaminen.

17.1.10

 
Anonymous flora said...

No, ajoin tässä alkutalvella kolarin, oma inhimillinen väärinarviointi.Sakot tuli ja bonukset meni,mutta ihmisille ei onneksi käynyt mitään.

17.1.10

 
Blogger Anu said...

Hieno juttu, että selvisitte ilman vakavia vammoja.

28.1.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home