Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

25.4.10

Suorituspainetta

Eläkeläistenkin on oltava tehokkaita, jo terveytensäkin vuoksi. Työelämän jälkeinen paikoilleen jäänti voi olla vaarallista hyvinvoinnin kannalta. Eläkeläisellä pitää olla kiire, tällainen on ainakin minun, eläkeläisen oma uskomus. —Eläkkeellä ollessa pyritään saamaan huushollissa kuntoon kaikki, mitä työaikaan jäi rempalleen. Jos et ole tehokas, olet vain vätys, luovuttaja, vanha luuseri!

Mitä ihmiselle on tapahtunut tässä vaatimusten täyttämässä yhteiskunnassa! Helposti meidät ryhmitetään kahteen leiriin; laiskoihin tai ahkeriin, jotka puurtavat mieluiten aamusta iltaan hampaat irvessä ja hiki otsalla. Kotitöiden lisäksi pitää löytää haastavia harrastuksia ja olla niissä kaikissa aktiivinen. Fyysiselle kunnolle on hyväksi lenkkeillä mittarien mukaan, seuraten sykettä ja kalorien kulutusta, ja mitata matkat mieluummin GPS tarkkuudella, kuin epäluotettavalla askelmittarilla. Osoittaako joku minua sormella, jos en lenkkeile tai käy kuntosalilla? Onhan meillä laaja piha ja puutarha, nurmikkoa, kasvimaa hoidettavaksi ja joitakin muitakin tehtäviä.

Toimettomuus, jouten olo on pahasta, joten täytyy olla toimintaa. Pitää suorittaa. Pääasia että suorittamista riittää aamusta iltaan. Ei pidä luullakaan, että tässä nyt vain ollaan? Kirjojakin haluan lukea ja tietenkin kirjoitella ja valokuvata. Yhdistystoiminta, joissa on samoin ajattelevia ystäviä, vievät nekin oman aikansa.

Miten sitten hoidetaan muut sosiaaliset suhteet, sukuun, naapurien ja vanhojen ystävien kanssa. Autoilun kallistuessa varmaan tapahtuu muutosta, jossa naamakirjat ja videopuhelut ym. saavat enemmän käyttäjiä. Silti tuntuu, kuin aika ei riittäisi aivan kaikkeen, kun luovaan laiskotteluunkin sitä tarvitaan.

Tukittua  lisätietoa

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home