18.6.10

ILP avaimet käteen

Hankin ilmalämpöpumpun koska se:

1. Säästää energiankulutusta
2. Lisää asumismukavuutta
3. On ekoteko

Perusteellisen harkinnan jälkeen valitsin japanilaista laatua olevan laitteen, joka on selvinnyt kohtuullisesti testeissä. Varmaan parempiakin on, mutta uskon valitsemani laitteen kuuluvan valiojoukkoon. Eräs vaikeus on ollut, ILP merkkien runsaus, kun jokaisella merkillä on vielä useita erilaisia malleja.

Mille seinälle sijoitetaan ulkoyksikkö ja mikä on sisäyksikön optimaalinen paikka, se ei olekaan helppo asia ratkaista. Tuntuu, etteivät paikalla käyneet myyjät halunneet, tai osanneet ehdottaa kovinkaan vakuuttavasti parasta asennuspaikkaa. Ehkä kokeneen laite-asentajan mielipide olisi vahvempi. Tosin, olen pähkäillyt, kun olen lukenut asiasta kaiken käsiin saamani joten uskon, että ILP asennetaan meillä siihen kohtaan huushollia, johon vaimo ja minä sen olemme päättäneet. Ei kuitenkaan niin vahvaa päätöstä ole, ettei asentaja sitä voisi muuttaa, mutta hyviä perusteluja takinkääntöön tarvitaan.
Pumppu asennetaan seinälle ensi viikolla, se on jo niin tilattu, mutta jos tässä kesäkelejä on luvassa niin, saattaa olla että saamme opiskella vielä syksyyn saakka käyttöohjeita. Suomen kesä on tunnetusti kylmä, mutta vähäluminen, joten viilentämisen tai lämmittämisen tarvetta ei paljoakaan ole ennen syyssäitä.

Lämpöpumppukeskustelua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!