Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

13.6.10

Paras ikä on aina edessä

Paras ikä on hyvin suhteellista. Omasta mielestäni, minulla on aina ollut paras mahdollinen ikä. Tulevaisuuskin näyttää hyvältä, vaikka kronologinen ikä lisääntyy hetki hetkeltä, mutta ei se mieltä saa masentaa.

Työelämässä oli alussa kokemattomuudesta pientä haittaa, mutta ihmeen pian tilanne muuttui ja olin joukon vanhimpia. Edellinen 80- luvun lama nuorensi hyvin nopeaan tahtiin työyhteisöä eläkeputken avulla. Tilanne muuttui joutuin ja kohta kuuluin itse joukon iäkkäämpiin.

Olen tuntenut muutamia +/- sata vuotiaita, joiden elämässä on ollut paljon tapahtumia, se ei olisi mikään huono tavoiteikä, mutta monelle mahdoton saavutettava. Korkea päämäärä ei silti liene huono asia vaikka olisi vain pelkkä haave.

Tunnisteet:

6 Comments:

Anonymous Peregrina said...

Sata on huikea ikä!

13.6.10

 
Blogger arleena said...

Mielenkiintoinen näkökanta, etsimässä edestä parasta hetkeä.

13.6.10

 
Anonymous flora said...

Onneksi ei tiedä tulevaisuutta niin ei sitä murehdikkaan.

13.6.10

 
Anonymous tetra said...

"Eteenpäin elävän mieli" ;D

13.6.10

 
Anonymous TeeTee said...

Muistan henkilön, joka aina nuorempana hoki kuolevansa pian, mutta kun tuli lähelle 80 vuottansa, alkoikin yllättäen toistella, että haluaa elää sata vuotiaaksi. Se oli mielenkiintoinen suunta, koska yleensä elämänhalu on nuoruuden ajan ominaisuus ja vanhuus ja vaivaisuus sitä karkottaa. 100 vuotta on kunnioitettava ikä ja hieno saavutus, jos sen saa suht terveenä nähdä.

16.6.10

 
Anonymous selma said...

105 v on tuntemani vanhin henkilö tällä hetkellä. Hänet valittiin hiljattain kuntansa "vuoden kuntalaiseksi". Pirteä mummo!
Kivasti määrittelit haastevastauksesi :)

16.6.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home