20.2.25

Hei pakastimen omistajat!

 Pakastimen siivouspäivä


Siellä saattaa lymyillä jotain, mikä ei enää kuulu pakasteiden valikoimaan. Valmistaudu nauruun, sillä tämä on pakastimen siivous päivitys, jota vaimo juuri nyt suorittaa tänä helmikuisena pakkaspäivänä! 1. Avattu perunapussi – eli "pakkasen purema ranskalainen" Onko pakastimessa avattu pussi pakasteranskalaisia, joka näyttää siltä kuin se olisi hiihtänyt 30 km Alaskassa? Ne ovat keränneet pintaan jäähilettä, niin onnea – olet löytänyt pakastinmaailman "pakkasenpureman". Nämä ranskikset eivät enää maistu ranskalaisilta, vaan joltain, mikä on unohtunut pakastimeen viime vuosituhannelta. Heitämme pois ja ostetaan uudet – tällä kertaa ehkä pienempiä pusseja, jotta vältymme jäähile-hyytelöltä. 2. Jääpalat – eli "säilöön jäätyneet muistot hanavedestä" Jos pakastimessa on jääpalalokero, jota et ole koskenut viimeiseen kuuteen kuukauteen, on aika herätä todellisuuteen. Nuo jääpalat eivät ole enää pelkkiä jääpaloja – ne ovat jäätyneitä muistoja siitä, kun viimeksi jäit kokkailemaan. Sulata, tiskaa ja täytä uudelleen! Tai vielä parempi: osta niitä suljettavia jääpalapussja ja pussita ne kuin pikkujoululahjat. Jääpalat kiittävät, ja sinä säästät arvokasta säilytystilaa. Nyt lukee ostoslistalla “jääpalapusseja”. 3. Vanhat marjat – eli "rusinat 2.0" Itse pakastetut marjat ovat kuin pieni aarrearkku – jos ne on pakastettu oikein, ne säilyvät hyvinä vuoden. Mutta jos marjat nyt näyttävät enemmän rusinoilta, eivät mansikoilta, on aika myöntää tappio. Joskus marjojen päälle voi muodostua vaaleaa jääpoltetta, mikä ei sinänsä ole paha asia, mutta jos marjat ovat kuivuneet ja muuttuneet koristeiksi, niin ei niitä kannata enää syödä. Heitä ne roskiin ja unohda ne – tai tee niistä taideteos nimeltä "Rusinat 2.0: Pakastimen unohtamat". 4. Rasvainen liha tai kala – eli "pakastimen aikakapseli" Rasvainen liha ja kala ovat kuin pakastimen aikakapseli – ne eivät säily ikuisesti, vaikka niin usein luullaan. Jauheliha on parhaimmillaan 1–2 kuukautta, sen jälkeen se ei maistu hyvältä. Kala ehkä 1–3 kuukautta, ja siipikarja 3–6 kuukautta. Naudan- ja lampaanliha säilyvät pidempään, mutta jos pakastimessasi on lihaa, joka on ollut siellä pidempään kuin viimeinen elokuva Netflixissä, on aika päästää irti. Muista: pakastin ei ole aikakone, eikä rasvainen liha ole ikuisesti syötävää. 5. Sitten vielä minun oma aarteeni Vaimo ei edes tunnistanut mitä siinä rasiassa on! Ostin vuonna X mustavalkoista filmiä 30,5 m paketissa. Niitä on peräti kaksi vanhaa Kodak filmiä. Ovat olleet unholassa. Ovat vielä “ehkä” tuoretta, mutta nyt on aika alkaa kuvaamaan analogista mustavalkoista kuvaa. Onneksi on kamera, kehitettä ja kiinnitettä sekä kaksikin kehitys purkkia. “Joten nyt toimeksi Ukkoseni”, patisteli vaimoni! Pakastimen siivous on kuin elämän siivoamista – joskus täytyy päästää irti vanhoista asioista, jotta uudet voivat tulla tilalle. Heitämme pois ne jäätyneet ranskalaiset, unohtuneet jääpalat, rusinoituneet marjat ja aikakapseliksi muuttuneet lihapalat. Ja muista: pakastin on paikka säilyttää ruokaa, ei muistoja. ja nyt ne filmit on pakattava pimeässä 36 kuvan pätkiksi. Ja kamera käteen ja kuvaamaan – Pakastin kiittää! ja oli hyvä saada tavaraa myös bokashi-sankoon😄

1 kommentti:

  1. Olipa hyvä ja osuva postaus :) Alkoi naurattaa kun miettii mitä omasta pakastimesta löytyy :D

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!