13.1.08

Aukkoja tiedossa

Tammikuun lähestyessä puoliväliä ovat suojasäät tavanomaisia, mutta kun maa on lähes lumeton ja lämpöasteet ovat jatkuneet päivätolkulla, niin se on jo tavatonta. Metsä on niljakkaan märkää, soilla mättäät tirskuvat vettä. Lumikengistä tai suksista olisi apua vain pahimpien lettokohtien ylittämiseen.

Vaikka harmaan talvipäivän taivaalla on kymmeniä sävyjä, tekee mieli tehdä jotakin muuta, normaalin sunnuntain luontolenkin sijaan. Voin suunnitella mullistavia innovaatioita tai miettiä vähittäisin muutoksin syntyviä uusia ajatuksia.

Tällainen vähäisen muutoksen ajatus heräsi kun katselin viime viikon lukemattomien lehtien kasaa. Siinä on päivälehteä, joista eiliset ovat jo vanhoja, on viikkolehteä, kolmen viikon välein ilmestyvää ja kuukausijulkaisuja.

Miksi:

  1. jotkut lehdet jäävät lukematta
  2. tilaan lehtiä, joita en lue
  3. en peruuta tilausta

Luetteloa voisi jatkaa, mutta jo näiden perusteella oli helppo tehdä päätös lukea lehdet huolella, tai peruuttaa sellaisten lehtien tilaus jotka eivät jaksa kiinnostaa. Nyt minulla on luettelo tilatuista lehdistä ja myös ilmaisjakeluna tulevista. Tämä ei ole uudenvuoden päätös, jonka ei ole tarkoituskaan pitää, vaan harkittu valinta kahden vaihtoehdon väliltä:

  1. luen lehdet tarkasti tai
  2. peruutan tilauksen ensitilassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!