3.1.08

Vihertävää

Onkohan ihmisen suunnittelussa käynyt jonkinlainen virhe. Tämä tulee mieleen siitä, että tuntuu, että kaikki ”maapollamme” saasteet ovat ihmisen aiheuttamia. En ole ainakaan huomannut että luonnoneläimet mitenkään merkittävästi saastuttaisivat ympäristöään. Joskus tosin harmittaa pieni linnunläjä auton ikkunassa tai lokkien likaamat rantakivet, mutta sittenkin ne ovat kuin hyttysenpaska Itämeressä.

Ihminen tuottaa kaikenlaista jätettä, josta osa päätyy lopulta vesistöihin ja sitten saattaa sattua kuten Nokialla kävi, että jätevesi menee suoraan puhtaan veden putkeen. Hyvin usein sattuu, että jokin putki halkeaa, ja puhdistamatonta jätettä pääsee järveen.

Kaikenlainen tarpeeton veden käyttö vaikuttaa järjettömältä, kun jokaisen vessakäynnin jälkeen sen päälle lasketaan puhdasta juomavettä. Taisi olla Hilavitkutin blogi, josta taannoin luin, että jossakin päin maailmaa vessa huuhdellaan kotitaloudessa käytetyillä pesuvesillä. Se vaikuttaisi järkevältä, jos sillä pienennetään likavesin määrää. Jos pessimistisesti ajattelee, niin saattaa pian tulla aika, jolloin puhtaasta vedestä ollaan valmiita maksamaan, kuten nyt autojen polttoaineista. Tuntuu, kuin jotain tarttis tehrä! Taitaa olla Mauno Koivisto joka jonkin tämän tapaisesti tapasi tokaista.

Osmo Soininvaara sanoo usein viisaita asioita blogissaan:
— Rehellisempää olisi sanoa, että vuorineuvoksia ei paskaakaan kiinnosta, mitä maailmalle tapahtuu, kun aika heistä jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!