2.2.08

Olemmeko tuhlareita

ME lehti 2/2008 pysäytti minut otsikollaan ”Syökö roskis perheen lomakassan?” Tuossa jutussa kerrotaan, että ostamme ruokaa 500 kiloa vuodessa henkilöä kohden, josta määrästä 20% menee biojätteisiin.
Ajattelemaan pistää se, että tuosta hukkaan heitetystä puolet on syöntikelpoista kunnon ruokaa. Sehän merkitsee sitä, että haaskaamme vuodessa enemmän kuin yhden kuukauden ruokalaskun aivan omaa huolimattomuuttamme tai ajattelemattomuudesta.

Mikäli heittäydyn tarkaksi niin joulukuun ruokalasku kinkkuineen ja viineineen on mahdollista saada bonuksena itselle. Tässä on vielä sekin seikka että haaskatessamme haaskaamme yhteisiä luonnonvaroja ja kuormitamme jopa ilmastoa. Tämä pistää taas asioita uuteen järjestykseen ainakin meidän perheen taloudessa.

  1. Ruokaa ei pidä valmistaa kerralla liikaa
  2. Ei pidä syödä liikaa, sillä rasvan varastointi vyötärölle ei ole taloudellista, eikä terveellistä
  3. Pitää huolehtia ruuan kylmäketjusta myös kotona
  4. Huolellinen ruuanlaitto on säästäväisyyttä
  5. Suunnittele kerralla viikon ruokalista
  6. Käyttökelpoista ruokaa ei kanneta biojätteisiin

Ajattelun muuttaminen on mielenkiintoista, etenkin jos ajatukset myös muuttuvat konkreetisiksi teoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!