31.3.09

Sähkö on kallis asia


Nuo suomalaisten tuloerot eivät ole mitenkään pieniä. Tällainen johtopäätös tulee, kun seuraa tiedotusvälineitä. Monille hyvin palkatuille johtavassa asemassa oleville saattaa kannustelisinä tulla lottovoittoa vastaava summa aina muutaman vuoden välein. Niin lotossa kuin bisneksessäkin raha on aina poissa, siltä kuka palvelua käyttää. Eihän se ole iso summa henkilöä kohden mutta kait se muissakin, kuin minussa kasvattaa kateutta.

Olin aikoinaan noin 30 hengen ryhmän vetäjänä Turkissa ja olimme yhteisruokailussa. Kun ison ryhmän lasku tuli, se piti tarkistaa huolella, ja olihan siinä jonkin verran liikaa. Tuota asiaa sitten lähdettiin korjaamaan, niin selityksenä kuulimme, miten virhesumma on heille iso raha, mutta meidän ryhmälle se ei henkeä kohden tunnu juuri miltään. Saatiin asia silti sovituksi.

Sähkössä kuluttaja maksaa noita kannustelisiä ym. eikä hinnanlaskua kannata toivoa. Jos sellainen joskus tulee, se on sitten kuin pieni lottovoitto.

30.3.09

Onnenkauppaa

Noin 2,5 miljoonaa suomaista tavoitteli viime viikon suurta lottopottia. Kahdessa kupongissa sitten nuo tuottoisat oikeat numerot ovat olleet, joten voiton todennäköisyys oli aika pieni.

Hyvin siitä kuitenkin riitti rahaa noille kahdelle onnekkaalle, joista toisessa taisi olla pieni porukka pottia jakamassa. Lottokin on tavallaan tulevaisuuden ennustamista, joka ei todellakaan ole helppoa, sillä kiinnekohtana ovat vain kaikki ruudun numerot. Tätä maailmantaloutta varmaan myös moni ennustaa, mutta minkälainen jättipotti siinä onkaan jaossa. Varmaan rahakkaat talousviisaat tekevät jo nyt riskisijoituksia, joilla varovaisten köyhien varat siirtyvät uusiin salkkuihin.

Ennustamista on harjoitettu koko tunnetun maailmanhistorian ajan, joskin keinot ovat nykyaikaan paremmat, kuin muinaisina aikoina, jolloin apuna käytettiin kalan- ja muiden eläinten sisälmyksiä, kahvinporoja tai pelikortteja. Nykyaikaisesta tieteestä ja tekniikasta huolimatta todennäköisyys ennustuksen epäonnistumiseen on edelleen olemassa.

29.3.09

Kesäaikaan!


Pallohdake
Kesäaika on alkanut siitä huolimatta, ettei ulos katsoessa näytä ollenkaan kesäiseltä. Nythän sataa lunta, joten talvi vahvistuu. Onneksi kuitenkin lämpömittari näyttää tuossa ikkunalla +2,0° lämpötilaa. Jospa uusi lumi olisi vanhan lumen surma, kuten vanha kansansanonta kertoo.

Kellojen inventaari kahdesti vuodessa, siinä huomaa miten monessa paikassa noita ajan näyttäjiä on. Pitäisi oikein muistikirjaan tai tietokoneelle merkitä, jokainen kello. Kameroissa ja kaikenmaailman kännyköissä ja MP3 soittimissa, tietenkin myös telkkareissa ym. Tämmöinen vuodesta 1981 alkanut aikasiirto saattaa jatkua. Miksei noihin laitteisiin laiteta radio kontrolloituja kelloja, jotta me laiskat immeiset pysyisimme oikeassa ajassa, ilman ruuvaamisia?

Nyt kun sitten saan kaikki rattaat käännetyksi, niin lokakuun viimeisenä sunnuntaina ne taas siirrän takaisin normaaliaikaan.

28.3.09

Säästä sähköä

1234... numerohaastekuva (11)
Haastekuva: Työpöytävalaisimen 11 W loistelampusta

—Tänään järjestettävä maailman luonnonsuojelusäätiön WWF:n
valojensammuttamiskampanja Earth Hour on laajempi kuin koskaan. Siihen osallistuu noin 3 200 kaupunkia 82 maassa. Suomesta mukana on 94 kaupunkia ja kuntaa.
Worldwatch instituutin maailman tila 2009 raportin mukaan valaistus kuluttaa 19 % maailman sähköstä. Hehkulamppujen vaihto energiansäästölamppuihin säästäisi yli 30 % energiassa. Pienloistelampuilla ja led-lampuilla sähkömäärä puolittuisi. Motivan mukaan Suomi säästäisi lailla 5,8 % kotitalouksien sähkönkulutuksesta eli yhteensä 1,1 TWh. Tässä laskelmassa ei ole kuitenkaan otettu huomioon hehkulampun lämmitysvaikutusta. Säästö on suurin kaukolämmitteisissä rakennuksissa, mutta sitä syntyy myös
sähkölämmitteisissä talouksissa.
Lähde: Wikipedia

27.3.09

Norkoja

Koivun siemen kypsyy syyskesällä. Eminorkoihin syntyvät siemenet lähtevät lentoon sopivalla tuulella ja kevyt siemen voi leijua emopuusta hyvinkin etäälle. Koivun siemen säilyy maassa itämiskelpoisena jopa useita vuosikymmeniä, ehkä satojakin vuosia Näin kevättalvella viimeiset puissa olevat norkot ovat jo siemenettömiä.

26.3.09

Kevään vihjauksia

Kevään tulo helpottaa, kun valoisaa aikaa on jo enemmän. Tosin nyt näyttää siltä, että ilmasto ei niin vain lämpenekään, koska maaliskuussa on näin kovia pakkasia. Sähkölämmitteisessä talossa mittari pyörii vinhaan ja hallitus vain järjestää lisää verotaakkaa energialle. Pitäisi nyt edes auringon jotenkin auttaa lamaantuvaa kansaa.

Onneksi on valoa, joten lamppuja ei tarvitse kovinkaan paljoa polttaa ja nyt sitten siirrytään vähin äänin halogeeni- ja led valokantaan. Onneksi uudet polttimot sopivat entisiin kantoihin, joten kaikkia valaisimia ei tarvitse vaihtaa. Tulisi nyt tähän vielä samaan syssyyn se seuraava TV:n vaihtovillitys, ja alkaisivat HDTV lähetykset, myös antenniverkossa. Olisi silloin lisää aiheittta purnata pienistä asioista, joten isommat voisivat unohtua. Varmaan sensaatiolehdet saavat taas lisämyyntiä Vanhasen vihjailevien sähköpostiviestien ympärillä. Kukat ikkunalla ovat nupullaan, joten sen se valo-, ja toivottavasti pian lämpenevä kevät saavat aikaan.

Kah -Ville!

VALOKUVATORSTAI:n Haaste 125 (Keittiö)
Kesäkeittiö

25.3.09

Asiantynkää

Ratkaisuun teko on tärkeämpää, kuin sen tekemättä jättö. Esimerkkinä voisi olla vaikka hallituksen esille ottama eläkeikäratkaisu, jossa päätös ei mennyt sellaisenaan läpi, mutta hallitus avasi prosessin ja se etenee.

Minä päätin alkuillasta, että en tänään kirjoita blogiini, mutta tuli ihan sellainen olo, kuin olisi jättänyt ulkoilulenkin tekemättä tai unohtanut juoda iltateen. Tottumus johdattaa toimintaa, joten on minunkin taas jokin sana kirjoitettava, sitten joutaa sänkyyn selälleen lukemaan parituntia hyvää kirjaa.

Viikonvaihteessa on Jyväskylän kirjamessut, joten sinnekin on varmaan mentävä. Sofi Oksasen juttuja "Kaiken takana oli pelko" kirjasta olisi mielenkiintoista käydä kuuntelemassa. Pitänee varata hänen kirjansa kirjastosta, sillä en ole aikeissa sitä itselleni ostaa, mutta on se luettava.

Asioiden vieminen päätökseen, voi johtaa joskus väärälle polulle, mutta siitäkin huolimatta yleensä saavutetaan haluttu lopputulos.

PS. Varasin "Kaiken takana oli pelko" kirjan ja olen varausjonossa numerolla 25, joten on sillä kirjalla kysyntää!

24.3.09

Suhdanne silppua

Maailmassa tapahtuu alati jatkuvaa myllerrystä. Ilmasto muuttuu, auringonpilkut oikuttelevat. Talousennusteet muuttuvat. Vielä viime vuoden puolella Suomen ennustettiin selviävän taantumasta pelkällä säikähdyksellä, mutta nyt puhutaan jo vientiteollisuuden tilauskannan hurjasta laskusta.

Sukari suunnittelee uuden Titanicin rakentamista, onneksi kuitenkin kuivalle maalle, jossa ei ole jäävuoria lähettyvillä. Varmaan kohta tuodaan Suomeen pieniä Tata autoja, jotka kyllä kuluttavat polttoainetta nekin. Mersua maahantuova Vehokin vähentää väkeä, mutta tuskin kukaan mersumies siirtyy nanoauton rattiin.

Muutokset seuraavat toinen toistaan, ja jokainen muutos lisää muutostarvetta ja muuttaa yksityisen ihmisen käyttäytymistä. Monilla ihmisillä on korkea saavutusmotiivi, mutta siihen tulee suuri muutos, kun verokirja luovutetaan omaan hallintaan. Sen saavat monet ihmiset kokea tämän vuoden aikana.
Mitenkähän Kimi Räikkönen selviää alkavan kauden formulasirkuksesta?

23.3.09

Ekologista tasapainoilua


Kohoavan elintason jatkuva ylläpitäminen edellyttää tuotannon ja kulutuksen alituista lisäämistä. Tuotanto ja palvelut antavat ihmisille ja koneille työtä, josta syntyy varallisuus yltäkylläistä kulutusta varten. Nyt on sitten joku ratas vähän alkanut reistaamaan, olisiko se luottamus tai jokin muu, joka hidastaa kulutusta ja rahan kiertoa.

Maailman varallisuus syntyy vain luontoa köyhdyttäen, ja sen alituiseen kiihtyessä koko elinympäristö on vaarassa saastua. Ilmasto lämpenee ihmisen toimien tuloksena. Sen jatkona on mm. jäätiköiden sulaminen ja merenpinnan nousu. Asuinkelpoinen elintila kapenee monissa alavissa merenrantavaltioissa ja suolainen vesi täyttää makeanveden altaat. Samalla maapallon väkiluku kasvaa ja ihmisten on pakko etsiä uusia asumiskelpoisia paikkoja. Taidamme olla tällä planeetalla aikamoisessa oravanpyörässä, jonka pysäyttäminen on kovin vaikeaa.

22.3.09

Kateutta on monenlaista

Suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu olennaisena osana kateus. Väliäkö sillä mitä kadehditaan, kunhan vain kaverilla ei olisi jokin asia paremmin. Olen tänään lukenut eri keskustelupalstoja, joissa on kateuden siementä kylvetty oikein roppakaupalla. Onkohan siitä jotakin hyötyä, sitä en tiedä?

Kateuden aiheita on monia, minä kadehdin monia luontokuvaajia, jotka kohtaavat retkillään, komeita ja kauniita lintuja tai nelijalkaisia villielämiä. Minä en ole juurikaan onnistunut kuvaamaan pullasorsia kummempia lintuja, tai kesyä oravaa ihmeempää. Tänäänkin taivalsin metsässä, jossa ei ollut ainuttakaan eläväistä, tai sitten en vain nähnyt niitä. Korpin naurun kuitenkin kuulin, se suorastaan minulle ivasi lentäessään korkean kuusikon yllä.

Siitä huolimatta, tänään oli hieno ulkoilu sää, sillä kuusikossa oli lumikengillä hyvä kävellä. Hanki kantaa hyvin, eikä lunta ole kovinkaan vahvasti. Minusta nyt on paras mahdollinen talvikeli metsässä kulkijalle.

21.3.09

Vanhaa tekniikkaa

Tuli vain mieleen, kun nyt kehutaan noita uusia kiinteäpolttovälisiä valovoimaisia prime linssejä. Ovatko ne paljon parempia, kuin pian neljäkymmentä vuotta vanhat Nikkorit. Noissa vanhoissa on valovoimaa ja piirtokykyä kuten uusissakin. Niistä puuttuu ainoastaan AF tarkennus ja CPU sekä hinta. Eihän sellainen 50mm f 1.2 tai 105 mm f 2.5 mitään maksa, jos ne ovat kaapissa käyttövalmiina.

Ei niitä ole paljoa tullut käytettyä digikameran kanssa ennen, kuin tänään laitoin niiden arvot D-300. muistiin. Hyvin tuntuivat toimivan, ja on jopa terveellistä palauttaa mieleen, että käsitarkennus oli ainoa vaihtoehto siihen asti kun AF tuli käyttöön kahdeksankymmentäluvun puolivälissä. Ostin silloin Nikonin F-501, ja myöhemmin F-4, vieläkin ne toimivat, jos vain viitsisisin filmiä valottaa.

Kevättä ilmassa

Numerohaaste (38)
Tänään aurinko paistaa ja vesipisarat tippuvat räystäiltä, joten kevään merkkejä on jo ilmassa. Kasvien herääminen kevääseen on alkanut, se näkyy jo silmuissa ja pajunkissoissa. Vaimo patistaa ikkunanpesuun, sillä nyt näkyy kaikki sellainen, jota ei vielä viime viikolla huomannut.
Tulevasta kesästä odotetaan normaalia helteistä kesää, sillä talvi oli normaali vanhanajan talvi, joskin paukkupakkasilta on vältytty. Energian hinta alenee, kun sitä käytetään vähemmän, sillä Suomi säästää ja pelkää lamaa.

Paras vuodenaika on kevät sillä nyt on mieli toivoa täynnä, joten toivotan kaikille helle kesää ja kaikkea hyvää!

20.3.09

Ihmepelastus

Tietokone on hieno laite silloin kun kaikki toimii, ja useimmiten toiminta on ongelmatonta. Toimimattomuus oli harmaannuttaa hiuksia entisten lisäksi.

Olen tallentanut käsittelemiäni kuvia 8 GT muistitikulle, mutta tässä alkuillasta kone löysi aseman, mutta ei päästänyt sisään vaan ilmoitti asemassa olevan I/O virheen. Mitään loogista syytä tuollaiselle virheelle ei pitänyt olla. Oletin jo tikussa olevan vikaa, kun missään USB portissa siihen ei päässyt. Alkuperäiset tiedostot ovat visusti tallennettu, joten menetys ei olisi ollut korvaamaton.

Suuri yllätys tuli juuri äsken, kun kokeilin Picasaa ja ihmetykseni oli suuri kun tutut kuvat vilkkuivat muistitikulta ohjelmaan. Sieltä ne tulivat ja muutenkin taas tuo muisti toimii kuin ei mitään häiriötä olisi ollutkaan. Liekö sitten vaan pelkkää koneen kevätväsymystä.

Tästä opin, että kaikki myös käsitellyt kuvat on järkevää varmistaa ihan vain oman henkisen terveydenkin kannalta.

19.3.09

Myrphyn laki

VALOKUVATORSTAI:n Haaste 124

"jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa onnettomuuteen, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla".
.........................................................................

Alkomohooli on johtanut monet ihmiset onnettomuuteen, joten siinä on varmaan kapteeni Myrphyn laki toteutunut lukemattomia kertoja.

18.3.09

—Lentämisen ihme

"Lentämisen ihme" on Jyväskylän museoiden tempaus, joka avattiin tänään Aren-aukiolla, jossa on näytteillä mm. koreaksi maalattu entinen Puolan armeijan Mig-17 hävittäjä. Se on kuljetettu kaupunkiin Keski-Suomen Ilmailumuseosta Tikkakoskelta, eikä ole suinkaan tullut paikalle omin voimin lentäen. Kauppakadun päässä Aren aukiolla kone on nähtävissä vielä torstaihin saakka.

Koleasta kevättalven illasta huolimatta paikalla oli väkeä runsaasti, joten varmaan ”Lentämisen ihme” on hyvä teema koota aiheesta kiinnostuneita tutustumaan kuuden eri museon näyttelyyn. Saattaa olla niin, että noissa kaikissa voisi pistäytyä ihmettelemässä. Kuvat ovat tämän illan ”Lentämisen ihme" avaustapahtumasta.

16.3.09

Ruokamenoista on varaa tinkiä

Yhä useampi suomalainen vetää kukkaronnyörejä tiukemmalle taloustaantuman vuoksi. Ylen uutisten teettämän kyselyn mukaan lähes joka viides kansalainen on vähentänyt kulutustaan maaliskuussa.
................................................................................

Tämä taantuma saattaa olla terveellistä, jos ruuan kulutusta vähennetään. Suurin osa meistä suomalaista onkin syönyt liikaa ja siksi lihonut läskiksi. Vähemmälläkin syömisellä pärjää ja voi vielä parantaa kuntoaan. Itse olen vähentänyt rasvaisia ja sokeripitoisia ruokia ja korvannut vihanneksilla. Näin toimiessa toisinaan voi sitten tehdä itselleen jopa parempia annoksia. Minusta ruuan kulutuksesta on varaa tinkiä ja keskittyä entistä enemmän terveellisten kotiruokien valmistukseen.

Pienen hämmästyksen koin viime viikolla, kun haudutettu tee ja annospala leivosta maksoivat yli 5 euroa, pienessä mutta tasokkaassa kuppilassa. No ehkä se kuitenkin oli sen arvoista.

15.3.09

Luottamusta


Poliiitisissa luottamustehtävissä olevien odotetaan tekevän enemmän, kuin he lupaavat, sillä näin toimiessaan he rakentavat kansalaisten elämän siedettävämmäksi. Epäitsekäs toimii, odottamatta mitään takaisin. Varmaan joskus on vaikea hymyillä, kun mieltä raastaa, kuunnellessaan raatelevaa kritiikkiä. Rohkeutta vaatii kannan ottaminen sen mukaan, mihin uskoo, huolimatta vastustuksesta, ja painostuksesta.

Luottamuksesta nauttii lojaali muiden auttaja, huolimatta siitä, kuinka paljon aikaa tai vaivaa tehtäviin kuluu. Myötätuntoa ja päättäväisyyttä osoittaa, kun hän ei anna minkään pysäyttää tekemästä sitä, mitä sydämessään tuntee oikeaksi. Helppoa ei ole tehdä enemmän, kuin heidän odotetaan tekevän toisten elämän hyväksi.

Osoitan vahvaa luottamusta antamalla henkistä tukea, uskoen luottamushenkilön tekevän parhaansa.

14.3.09

Jyväskylän talviralli

EXTRAHAASTEEN NUMERO ON (99)
14.03.2009

Kolmekymmentä

1234... Viikon haastenumero on (30)
Popeda M20 vm.1956

13.3.09

Kuva elämästä

VALOKUVATORSTAI:n Haaste 123
"Mieli kuvittaa - mielen tekee mieli ottaa kokonainen kuva elämästä. Mieli koittaa tallentaa viimeiseen asti, mutta me olemme riisuneet muistomme välineen ympärille: kuvalla lähtemisestämme emme voi viestiä muuta kuin keveyden ääntä:"Juhani Ahvenjärvi: Kahvin hyvyydestä (SanaSato 1997, s. 44)

9.3.09

Ekologinen jalanjälki

Suomalaisen ekologinen jalanjälki on maailman suurimpia. Ekologinen jalanjälki on määre joka kuvaa miten paljon maa- tai vesialuetta tarvitaan yhden ihmisen käyttämän energian ja ruuan tuottamiseen sekä ihmisen synnyttämien jätteiden käsittelyyn.
Yhden suomalaisen tarvitsema alue eli ekologinen jalanjälki on keskimäärin 5,2 ha. Se vaikuttaa paljolta, sillä nelihenkinen perhe tarvitsisi aluetta yli 20 hehtaaria. Koska olemme noin tuhlailevia luusi, että tässä maassa pitäisi suurin osa lihasta ja leivästä tuottaa omassa maassa, sillä tulevaisuus voi nostaa tuontiruuan hintaa ja varmaan myös energia kallistuu, kunhan tästä taantumasta yli päästään. Toisaalta luulisi, että teollisuuden sähkön tarve vähenee, kun paperikoneita jää pois tuotannosta ja raskas metalliteollisuus sanoo irti työntekijöitä. Kylmät teollisuushallit eivät kovin paljoa kuluta lämpöä eivätkä seisovat koneet kuluta sähköä.

7.3.09

Numerohaaste

1234... Viikon haastenumero on (9)

Tähtimoottori

6.3.09

Jääpuikkoja

Elämä on liian lyhyt tottua kevään tuloon.
Jaan Kapliski
................

Varmoja kevään merkkejä ovat, pilvettömältä taivaalta paistava aurinko, lämpötilan nousu plus asteiden puolelle. Lämmön seurauksena katolla oleva lumi sulaa ja kumma olisi jos räystäälle ei kehittyisi jääpuikkoja. Näyttää myös siltä, että pyöräilykausi lähestyy, kun jalkakäytävät sulavat ensin lumisohjoksi ja sitten paljastuvat asvaltille. Monet tietenkin pyöräilevät huonoillakin keleillä, mutta tällainen, jolle se ei ole mitenkään välttämätöntä, jaksaa odottaa lumettomia väyliä. Yleensä Pääsiäisen aikaan alkaa jo tyydyttävä pyöräkausi, ja siihen kyllä jaksan odottaa.
Elämä on täynnä valintoja ja vaihtoehtoja, eniten nyt odotan kevätpäivien lämpöä ja yöpakkasia, jotta pelloille ja metsiin kehittyisi lumikengän kantavat hyvät hanget.

5.3.09

Kova pipo

VALOKUVATORSTAI:n Haaste 122 (Piposta vedetty)
"Uskotko pappa, että tällä pipolla mä laskin kovaa!"

4.3.09

Tietoja on päivitettävä

Tämän päivän uusin tieto on huomisen tietämättömyyttä.”
Peter F. Drucker

.......................................................................................
Ajatteleva ihminen on varmaankin aina halunnut tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Onko huomenna kaunis sää, tai käykö kala pyydykseen? Tämä on ainakin minulla mielessä, jos olisin huomenna lähdössä pilkille.

Suurempiakin asioita mietitään, kuten miten syvälle talouden taantumassa ajaudutaan? Tai, onko ilmastonmuutos totta, vai pelkkä harhanäky. Vaarana on, että vuosikymmenten takainen tulevaisuus aliarvioidaan ja ensi viikon tapahtumat nähdään liiankin suurina. Ei tulevaisuutta voi ymmärtää silläkään perusteella mitä historiassa on tapahtunut, sillä tuskinpa 1930 luvun lama on verrannollinen tähän aikaan. Tai, kuka olisi vielä -70 luvun alkupuolella, osannut kuvitella, että pian lähes jokaisessa kodissa on tietokone, joka on maailmanlaajuisessa verkossa kaiken aikaa. ”Taskulaskin” painoi silloin lähes ½ kiloa, eikä kukaan julkisesti osannut haaveilla tikkuaskia pienemmistä puhelimista, eikä hopeafilmin nopeasta katoamisesta harraste valokuvauksesta.

Tarvitsemme jatkuvasti vanhojen tietojen päivittämistä, vaikka on helppo veikata, että tämä talouden taantuma ei ole pysyvä tila, vaan kuten sadepäivää seuraa korkeapaine ja aurinkoinen sää, niin myös noususuhdanne on odotettavissa.

3.3.09

Lumiset polut

Luminen metsä, juuri kun sataa uutta pehmeää lunta, silloin metsä on parhaimmillaan. Metsässä on talvellakin paljon sinne tallattuja polkuja, joita on helppo kävellä. Minä pidän hitaasta kävelystä, sillä silloin on aikaa katsella ja kuunnella luontoa. Latukoneella valmiiksi ajetuilla laduilla hiihtäjät ovat eri joukkoa, jotka nauttivat aivan erilaisista asioista, kuin minä.
Kävelen usein tallattuja metsäpolkuja, mutta liikun myös lumikengillä aivan umpihangessa. En kaipaa hiihtämisen vauhtia, mutta on jotakin muuta, onko se vapaus katsella kiviä, kantoja, peuranjälkiä tai kuusen taimen päälle paakkuuntunutta lunta? Mäkien ja kumpareiden pehmeitä muotoja, joita talven valot ja varjot sävyttävät. Kevättä kohden hanget saavat kuoren, joka helpottaa kulkemista. Tunti tai kaksi metsässä kävelyä nostaa hien pintaan, vaikka välillä kaivan kameran repusta. Näin ainakin kunto pysyy hyvänä ja mieli virkeänä.
............................................................................

”Mikä ihana onni, vapaalla povella salojen vapaissa
jylhissä saliissa käyskennellä. Se onni olkoon aarteeni aina!"

Aleksis Kivi

............................................................................................

2.3.09

Lähes joka päivä

Tulen ja menen.
Yhä vaikeampi
on sanoa mitään!
Tuomas Anhava

....................................................................................

Olen seurannut liikennettä blogissani, onhan sitä jonkin verran, mutta jos päiväkin jää väliin, niin liikenne hiljenee. Näyttää siltä, että säännöllisesti päivittyvään blogiin riittää kurkistajia. Monesti ovat aiheet loppua, mutta sittenkin aina, kun sen pään ottaa jotakin sanottavaa ilmenee. Kait se kuitenkin on niin, että itselle tällainen kuvan ja tekstin tuoma virike antaa enemmän kuin kenellekään muulle, siksi blogin kirjoittaminen on hyväksi. Onhan siinä jonkinmoinen historia syntymässä kun lähes päivittäin tallentaa ajatuksiaan vaikka vain noin 100 sanan verran. Onhan se jo vuodessa 36500 kirjoitettua sanaa. Ehkä enemmänkin!

Kuva: Kuokkalan silta Jyväskylässä, Rantaraitilta kuvattuna.

1.3.09

Lämmitetty sorsalampi

Nämä kuvat eivät liity numerokuvahaasteeseen, sillä en ole laskenut montako sorsaa on rannalla tai uimassa. Paljon niitä on, sillä kaikki eivät ole edes kuvassa. Varmaan myöhemmin on tulossa jokin reilusti yli satasen haastenumero, jolloin voisin laskea kuvasta paljonko noita muuttolintuja talvehtii Rauhalahden voimalan lauhdevedessä. On siinä sorsilla hyvä paikka viettää kylmää talvi aikaa, kun vierestä kulkevaa rantaraittia taivaltaa mummo jos toinenkin herkkupussi mukanaan, sorsien iloksi.