4.3.09

Tietoja on päivitettävä

Tämän päivän uusin tieto on huomisen tietämättömyyttä.”
Peter F. Drucker

.......................................................................................
Ajatteleva ihminen on varmaankin aina halunnut tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Onko huomenna kaunis sää, tai käykö kala pyydykseen? Tämä on ainakin minulla mielessä, jos olisin huomenna lähdössä pilkille.

Suurempiakin asioita mietitään, kuten miten syvälle talouden taantumassa ajaudutaan? Tai, onko ilmastonmuutos totta, vai pelkkä harhanäky. Vaarana on, että vuosikymmenten takainen tulevaisuus aliarvioidaan ja ensi viikon tapahtumat nähdään liiankin suurina. Ei tulevaisuutta voi ymmärtää silläkään perusteella mitä historiassa on tapahtunut, sillä tuskinpa 1930 luvun lama on verrannollinen tähän aikaan. Tai, kuka olisi vielä -70 luvun alkupuolella, osannut kuvitella, että pian lähes jokaisessa kodissa on tietokone, joka on maailmanlaajuisessa verkossa kaiken aikaa. ”Taskulaskin” painoi silloin lähes ½ kiloa, eikä kukaan julkisesti osannut haaveilla tikkuaskia pienemmistä puhelimista, eikä hopeafilmin nopeasta katoamisesta harraste valokuvauksesta.

Tarvitsemme jatkuvasti vanhojen tietojen päivittämistä, vaikka on helppo veikata, että tämä talouden taantuma ei ole pysyvä tila, vaan kuten sadepäivää seuraa korkeapaine ja aurinkoinen sää, niin myös noususuhdanne on odotettavissa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi7.3.09

    En malta olla hiljaa tähän 'Tietoja on päivitettävä' osioon. Totta, että koko ajan tulee uutta tietoa, muutoksia jo totuttuun ja sehän on aivan luonnollista. Mutta sitä, että tällä hetkellä elämme niin hektisesti, että emme muista mitä eilen tapahtui, ja huomiseen menemme päätäpahkaa, se tässä panee ihmettelemään. Työelämässä aikanaan hoettiin 'elinikäistä oppimista'sanaa. Mitähän sekin oli, hienoja sanoja, jos ajatellaan nykyistä taloustilannetta maassamme!
    Tässä oli vain omia ajatuksia, heräsivät kun luin mielenkiintoista tarinaasi!;)

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!