23.9.24

Ohjeet helpottavat

 Suomalainen mies on kuin MacGyver, kun edessä on ongelma, jos ratkaisuun ei enää löydy käyttöohjetta. Silloin alkaa luova ongelmanratkaisu, jossa kaikki käytettävissä olevat välineet ja tiedot laitetaan tiskiin. Ja kyllä se siitä, vaikka lopputulos ei aina olekaan ihan sitä, mitä käyttöohje olisi ehdottanut. Mutta eihän siinä mitään, kunhan laite taas toimii – tai ainakin sen verran, että voi näyttää kaverille, miten homma hoidetaan.

Säilytä, sillä käyttöohjetta voi tarvita!

Käyttöohje on tullut laiteen mukana ostettaessa, mutta ei sitä nyt enää löydy, se yleensä päätyy johonkin varmaan paikkaan, josta sitä ei osaa etsiä. Silloin onkin hyvä, että muistissa on ne tärkeimmät kohdat, kuten "älä koske tähän" ja "suojaa kosteudelta". Ja jos sattuu lopullisesti unohtumaan, tai se käyttöohje on viety paperinkeräykseen. Aina voi kysyä neuvoa naapurilta tai kaverilta, joka on varmasti lukenut käyttöohjeen huolella tai ainakin paremmin.

Mutta miksi meidän suomalaisten miehien pitää aina keksiä pyörä uudelleen? Eikö voisi vain kerrankin lukea se käyttöohje rauhassa läpi ja säilyttää se? No, ehkä se olisi liian helppoa. Ja missä olisi silloin se haaste? Eihän elämä ilman haasteita olisi mitään. Ja kun ongelma on ratkaistu omin voimin, niin mieli on tyytyväinen ja itsetunto kohdillaan. Ja se onkin tärkeintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!