19.9.24

Vanha tarina

 Olipa kerran kaksi sammakkoa: jotka päätyivät vahingossa vedellä täytettyyn kattilaan. Toinen sammakko oli kauhuissaan ja yritti epätoivoisesti paeta. Se heilutti raajojaan ja yritti kiivetä ylös kattilan reunaa, mutta kaikki sen ponnistelut olivat turhia, se väsyi kun vesi lämpeni.

Toinen sammakko puolestaan ​​reagoi tilanteeseen täysin eri tavalla. Toivon menettämisen sijaan se päätti ryhtyä toimiin. Se ui rauhallisesti vedessä ja etsi ratkaisua. Se ui reunoja pitkin ja tutki huolellisesti ympäristöään. Lopulta se löysi pienen kohouman kattilan seinältä, tukeutui siihen  ja hyppäsi ulos juuri ennen kuin kuuma vesi olisi lamauttanut sen.

Miksi Toinen sammakko selvisi:Tämä tarina herättää mielenkiintoisia kysymyksiä. Miksi yksi sammakko panikoi ja antoi periksi, kun taas toinen jatkoi taistelua? Vastaus voi liittyä erilaiseen asenteeseen, mutta myös oivalluksiin ja selviytymiskykyyn. Ehkä toinen sammakko oli luonteeltaan optimistisempi ja uskoi, että vaikeuksista on myös ulosmenotie.

Mitä voimme oppia tarinasta? Tämä tarina voi opettaa meille paljon jokapäiväisestä elämästä. Se muistuttaa meitä siitä, että vaikeuksien edessä meillä on valinnanvaraa. Voimme antaa periksi ja antautua, tai voimme taistella loppuun asti etsien ratkaisuja. Tarina korostaa myös, että toivon pilkahdus voi auttaa meitä voittamaan suurimmatkin uhat.

1 kommentti:

Kerro mielipiteesi!