28.9.24

Vain vähän luovuutta

 Valokuvakirjojen tekeminen on hyvä tapa tallentaa muistoja kirja muodossa. Mutta miksi minä teen niitä? Tässä muutamia syitä, jotka voivat sopia myös sinulle.

  • Muistojen säilyttäminen: Valokuvakirja on kuin aikakapseli, johon tallennat tärkeät hetket ja muistot. Näin voit palata niihin aina halutessasi ja jakaa ne myös tuleville sukupolville.

  • Kertomuksen luominen: Valokuvien avulla voit luoda tarinoita ja kronikoita elämän eri vaiheista. Esimerkiksi matkakuvat, perhekuvat tai harrastuksiin liittyvät kuvat voivat muodostaa kokonaisuuden, joka kertoo elämästäni.

  • Omaperäisen lahjan antaminen: Valokuvakirja on aina henkilökohtainen ja uniikki lahja. Kirjan voi luoda esimerkiksi ystävälle, perheenjäsenelle tai kumppanille tärkeistä yhteisistä hetkistä.

  • Oma taiteellinen ilmaisu: Valokuvakirjan suunnittelu on luova prosessi, jossa voit toteuttaa omia valokuva ideoita ja tyyliä. Kuvat voi valita, järjestää ne haluamallasi tavalla ja lisätä tekstejä tai muita elementtejä. Kuvaan alkavalta lokakuulta Ifolor-kirjan, johon kuvat syntyvät yksi kerrallaan ja täydennän kuvia aukeama kohtaisella haiku- tai tanka runolla.


  • Kuvakokoelman järjestäminen: Varmaankin kuvaan lokakuussa paljon enemmän kuvia, mutta valokuvakirja on tapa järjestää niistä osa ja saada albumin kaltainen kokonaisuus. 

Mikä on tärkein syy valokuvakirjojen tekemiseen?

  1. Mitä valokuvakirjalla voi ilmaista?
  2. Kenelle haluat kirjan tehdä?
  3. Millaisia kuvia haluat käyttää?
  4. Minkälainen tyyli sopii parhaiten?

Kun olet löytänyt vastaukset näihin kysymyksiin, voit alkaa suunnittelemaan omaa ainutlaatuista valokuvakirjaa laatimalla sille alustavan käsikirjoituksen.

Inspiraatiota:

  • muistot, sääkuvat,  perhejuhlat, ystävät
  • harrastukset perhekuvat, maisemat, katukuvat, kirjallisuus, ruoanlaitto
  • vuodenaika teema-albumit, värit, tunteet, paikat

Toivottavasti nämä ajatukset auttavat sinuakin löytämään hyviä syitä muutaman/vuosi valokuvakirjan tekemiseen, sekä innostavat luomaan omia ainutlaatuisia selattavia tuotoksia digitaalisten kuvien lisäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!