Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

14.5.07

Kallista

Ei ole mikään uutinen, että bensan hinta nousee kesän kynnyksellä. Ehkä korotuksilla halutaan rajoittaa polttoaineenkulutusta, mutta onnistuko se?

Kesällä on totuttu autoilemaan eikä siitä varmaan luovuta tänäkään kesänä vaikka 98 oktaanisen hinta on jo lähes 1,40 € tuntumassa. Kesän mittaan se saattaa siitäkin nousta. Valtiolle bensiini on aikamoinen tulonlähde, sillä veron osuus taitaa olla noin 0,90 – 1 euron välillä. Eriarvoisuus on aikamoista ja varmaan sillä on perusteensa, että USA:ssa Bostonin noteeraus 11.01. 0.460 €/ltr. Kelpaa siellä päästellä isollakin autolla.

Tekisi mieli säästää polttoainetta, ja onhan siihen keinoja, kuten siirtyä esimerkiksi mopoautoon tai päivittää nykyinen menopeli taloudellisemmalla moottorilla. Digiboksi asiasta voisi ottaa mallia.

Sitten on tietysti se ajotapa, mutta säästeliästä ajotapaa on opeteltu jo niin pitkään, että ellei se ole jo mennyt selkäytimeen ei se sitten sinne menekään. Kilometrien rajoittaminen tepsii, mutta siinäkin on huonona puolena, että autossa on paljon kiinteitä kustannuksia, jotka rullaavat vaikka auto seisoisi tallissa, isännän pyöräillessä.

Biokaasusta, etanolista tai häkäpöntöstä ehkä löytyisi hätäkeino, jos niillä auto rullaisi edullisemmin, mutta eipä ole apua niistäkään, ei ainakaan tähän hätään. Kuluttaja on voimaton, mutta ehkä positiivisesti napisten, voisi saada jotakin hyvää aikaan.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home