Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

20.5.07

NÄE

Näemmekö todellakaan, vai emmekö ymmärrä näkemäämme? Kaikkialla tapahtuu merkittäviä asioita:
- luonnossa
- ihmisissä
- tiedotusvälineissä
- web-blogeissa

Arvostanko ympäristön pieniä asioita, kuten lasten kasvua tai kevään muuttumista kesäksi. Luenko lehdet ja katselenko telkkaria niin, että se vaikuttaa myös omaan ajatteluuni. Keskustelenko näkemästäni? Tuskin kukaan toimii niin tehokkaasti, ettei olisi varaa huomata oma rajoittuneisuus. Pieniäkin asioita voi arvostaa enemmän, nyt eikä vasta sitten kun on jo liian myöhäistä.

Me taidamme kulkea liian kiireesti, huomaamatta rentukan kukkaa tai keväisen käenkaalin hentoa kauneutta, huomaamatta ollenkaan metsätähteä tai löytämättä ainuttakaan korvasientä. Meneekö keväämme ohitse sen avautumatta ollenkaan meille? Ohi on helppo kulkea, käsittämättä katsomaansa, olla havaitsematta kauneutta, rumuutta, komeutta tai merkitystä ympäristölle.

Omien havaintojen määrää voi lisästä tekemällä vahvoja huomioita jotka jakaa muidenkin kanssa, keskustellen niistä. Jaettu ilo on kaksinkertainen, mutta jakamatta ilo on vähemmän kuin puolet alkuperäisestä. Jakamalla havaintojaan on mahdollista saada niistä palautetta ja kommentteja, keskustella sillä, muutkin ovat varmaan tehneet samoja löytöjä.

Blogi on eräs keino jakaa havaintojaan, sillä vuorovaikutteisena blogi voi olla, kuin chat-keskustelu, tai aarteiden kirpputori, jossa voi jakaa huomioitaan, mutta samalla myös löytää aarteita.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Ignacio said...

:o Que extraño idioma ^^

Saludos desde Chile! :D

20.5.07

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home