11.9.09

Ei kaikkea kerralla

Olen huomannut, että minulla on usein radio auki, kun kirjoitan tain teen valokuvien muokkausta tai jotakin muuta tietokoneella. Monissa muissakin puuhissa tulee helposti tehdyksi useampia asioita päällekkäin.

Saisinko aikaan paremman lopputuloksen, jos syventyisi vain yhteen asiaan kerrallaan? Nauttisiko silloin enemmän tehtävästä? Musiikin- tai muun radio-ohjelman kuuntelu, kun samalla lukee kirjaa on jotenkin ristiriitaista. Ehtiikö siinä tajuamaan lukemaansa, tai jääkö luetusta mitään muistiin? Television katselu syödessä ainakin lihottaa, koska syömisen kontrolli katoaa.

Paljon on niitä asioita, joita teen samanaikaisesti, mutta mistä silloin voi nauttia, kun ajatukset risteilevät keskittymättä monissa kysymyksissä. Olisikohan sitä tehokkaampi, jos pitäisi ajatuksensa tiivistyneenä yhteen tehtävään kerrallaan. Pitää kokeilla, jos keskittymisestä saisi lisää tekemisen iloa.

1 kommentti:

  1. Kaikilla varmaan on hyviä muistoja vanhemmistaan, varsinkin kun näin vanhana heitä muistelee. Vanhempani olivat käymässä täällä Kanadassa, muistaakseni vuosi oli 1976 Olimme ajelleet ympäriinsä tätä kaunista British Columbiaa. Ehdotin isälleni, että jos lähdettäis käymään vielä parin kolmen päivän mutka pohjoisosassa BC:tä. Siihen isäni vastasi. "En halua lähteä enään minnekkään, sillä minun pääni on niin täynnä kaikkea uutta nähtyä ja sitä pitää sulatella vielä kotonakin ainakin kaksi viikkoa jälkeen päin, joten liika on aina liikaa." Isäni oli kaikissa asioissa vain yhden asian mies. En kylläkään ole ottanut oppia siitä, ehkä olisi pitänyt. Olen "toheltanut" vähän kaikenlaista. Se siitä, koetetaan eteenpäin tehdä vain yhtä asiaa kerrrallaan. Ei tämä ole ehdotonta.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!