3.9.09

Moitetta tai kiitosta

Inhimillistä, jopa väistämätöntä on, että saamme toisinaan muiden paheksuntaa. Meitä opetetaan lapsesta alkaen olemaan roskaamatta ja sitä varten on tehokkaita jätteiden keruujärjestelmiä. Tiedosta  huolimatta on inhimistä jättää roskia tienvarteen tai täyttyneen roskasäiliön viereen. Ilmeisesti on hyvin inhimillistä, ettemme koskaan opi toimimaan niin ettei joskus olisi moitteelle sijansa.

7 kommenttia:

 1. Sanoisin, että se porukka joka on jättänyt vanhan polkupyöränsä, sohvansa ja pöytänsä paloiteltuna lähimetsäämme ei ole silmissäni inhimillinen, vaan eläimellinen ;) suorastaan porsas! Paitsi että porsas ei tekisi niin.

  Inhimillistä on kyllä uhmata sääntöjä! Ihmistä ei ole luotu liian kurinalaiseksi, eikä ainakaan käskytettäväksi...

  VastaaPoista
 2. Roskittaminen on välinpitämättömyyttä, mutta niin ihmiselle kuuluvaa. Ihmettelen aina, miksi roskan laitto roskikseen on niin vaikeaa (itsellekin joskus)? Inhimillistä?

  VastaaPoista
 3. Olikohan kannen avaaminen liian työlästä.

  VastaaPoista
 4. Tuossa kuvantapauksessa on aika epäinhimillistä jättää ongelma paikkaan, jonne se ei kuulu.

  VastaaPoista
 5. Tällainen sotkeminenhan on nimenomaan ihmiselle ominaista, siis inhimillistä. Mikään eläin ei tee tällaista. Ellei sitten ihminen jätä roskiksen kantta auki, että pääsevät penkomaan makupaloja. Mutta siinäkin tapauksessa syyllinen on alunperin ihminen...

  VastaaPoista
 6. Tänään viimeksi näin miten lapsia opetettiin korjaamaan roskia pihalta,toivottavasti oppi menee perille.

  VastaaPoista
 7. tätähän täällä piisaa----surullista katsottavaa..

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!