Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

5.2.10

Sähköistä

Sähköstä jotakin ymmärtääkseen pitäisi olla vähintään sähköinsinööri, mutta pitääkö kaikkea ymmärtää? Jyväskylän kansainvälisillä ”Sähkö Tele Valo AV 2010” messuilla oli myös maallikolle paljon ihmeteltävää. Ehkä fossiilisten polttoaineiden korvaamisessa sähköllä on leijonan osa, miten sitä en tiedä, mutta siltä tuntuu.

Sähkö kulkuvälineiden energialähteenä, tulee nopeasti valtaamaan alaa. Sähköskootteri ainakin näytti, jo kovin luonnikkaalta kulkupeliltä. Yhdellä latauksella se kulkee tosin vain noin 45 km, sen akut ovat vielä painavia. Ehkä tulevaisuudessa sähköä voidaan pakata pieniin tehokkaampiin akkuihin, silloin pelkällä sähköllä kulkevat autotkin tulevat nopeasti valtaamaan markkinoita.

Valaistus on toinen suuri kehitysalue, sillä pienemmällä teholla enemmän valoa tuntuu olevan LED teknologian eräs tavoite. Perinteisistä Erikssonin hehkulampuista luovutaan ja tilalle tulee uutta ja mielikuvituksellista.

Paljon tuossa näyttelyssä oli sellaista asiaa, joka ei maallikolle avautunut, mutta mielikuva sähkötekniikan kehityksestä vahvistui. Näyttää siltä, kuin suomalainen insinööritaito kehittäisi monenlaista koko maailmaa hyödyntävää uutta teknologiaa, joka voi poikia paljon uutta työtä ja menestystä Suomelle.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home