21.8.07

Pakkodigi

Digiboksit tulivat markkinoille testaamattomina, antavatko ne vieläkään sitä mitä luvataan?


Ostin Nokia 9828T Mediamaster boksin tammikuussa 2002 markkinoille tulleesta erästä, siinä oli hyvää se, että se on edelleen käytössä ja analogisetkin kanavat näkyvät paremmin. Vahvistaako digiboksi jotenkin myös analogista signaalia? Boksia vaihdettiin useampia kertoja takuuseen, joten nyt on menossa neljäs alkuperäisen mallinen boksi. Tämä on aika huono, sillä mm. digilähetyksen ääni häviää toistamiseen, mutta palautuu, kun välillä siirtyy toiselle kanavalle. en in vahvista myös analogista signaalia. Takuuseen niitä vaihdetti useampia, joten nyt on menossa neljäs boksi

Tunnen tulleeni huijatuksi turhilla lupauksilla, sillä en todellakaan tiedä mitä hyötyä digilähetyksistä saan, sillä en kaipaa lisää kanavia, enkä halua ostaa maksu TV-kortteja. Jos haluan jonkun elokuvan, hankin mieluummin DVD levyn, vaikka kirpputorilta. Toisinaan katson myös vuokraleffan.

Jos YLE:n kustannukset alenevat odottaisin parempaa ohjelmaa tai lupamaksun alenemista, mutta nuo toiveet eivät ole ehkä realistisia.


Laitevalmistajat varmaankin hyötyvät muutoksesta, koska boksimarkkinat käyvät kuumana. Toivottavasti mallit tulevat paremmiksi ainakin toiminnan osalta, sillä kaikkien luvattujen ominaisuuksien tulee olla käytettävissä.

Odotan jännityksellä mitä tapahtuu, kun analogikanavat eivät enää näy. Ainakin vaimoni tulee hermoilemaan erilaisten kapuloiden kanssa. Vanha boksi myös temppuilee, joten niin vain on kohtapuoleen mentävä uutta boksia valitsemaan. Olen ajatellut tekeväni valinnan ihan lehtien ym. testien pohjalta ja sitten kun tiedän minkä haluan ostaa, tilaan sen vaikka jostakin verkkokaupasta.


Minä en vastusta uutta tekniikkaa, mutta minua harmittaa, että joudun pakolla hankkimaan joitakin huonosti toimivia laitteita. Jos auton moottori toimisi yhtä huonosti, kun digiboksi, olisi varmaan noussut kansalaisten kapina


Kohta minut pakotetaan uudelleen boksikauppaan, sen tekee YLE tai sen tekee oma vaimo sanoessaan, että kannetaan koko toosa kaatopaikalle, jos se ei paremmin toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!