15.8.07

Sekatöörit

Heikki on hyvä tuttuni, melkein kaveriksi häntä voi nimitellä. Hän on kova poika ostamaan kaikenlaista ”tarpeellista” kirpputoreilta. Minun mielestäni joskus tarpeetontakin, mutta se ei kuulu tähän ollenkaan.

Nyt hän kertoi kiertäneensä eilen lähiseudun kirpparit, vain katsomassa, mutta ostamatta mitään. Sitten mies oli tänään tehnyt uuden kierroksen, todellisen hankintamatkan. Hänellä oli mielessään eilen katsomansa tuotteet, joista suurin osa ei ollutkaan enää hyllyssä, koska joku toinen oli osannut tehdä hankintapäätöksen. Joitakin tavaroita oli toki säilynytkin. Tosin ne olivat sitä lajia, etten minä olisi niihin kiinnittänyt mitään huomiota.


Yhden hyvänkin ostoksen Heikki oli tehnyt ostaessaan tehtaan pakkauksessa olleet Fiskarsin sekatöörit. Kirpparilla niiden hintalappu oli vain 8 euroa, kun Agrimarketissa ne maksavat noin 20 euroa, joten oli Heikki säästänyt 12 euroa bensarahoikseen. Saakutti kun harmittaa, koska tuollaiset minäkin olisin tarvinnut.


Sitten vielä muutamia kirjojakin hänellä näkyi olevan. Vanhoja kirjoja tosin on jokaisella paikat täynnä ja kirjaston poistoja saa nykyään 50 senttiä kappale. Kaveri oli maksanut kirjoita monta euroa enemmän.


On kait meillä kaikilla on omat harrastuksemme, mutta kirpputori shoppailu on eräs kummallisempia, johon voi todellakin jäädä kiinni. Taidan unohtaa koko kaverin ettei tartuttaisi minuun tuota pahaa eläkeiäkäisten tautia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!