24.8.07

Puhdas vesi on rikkautta

Vesi on aika tärkeä asia, ainakin puhdas vesi. Semmoinen tieto tuli tiedotusvälineistä, että osassa Jyväskylää ruokavesi on keitettavä. Keittäminen tarkoittaa 100 °C, jossa kattila porisee. Sitä piti sitten varmaan kahvivesikin kattilassa keittää, sillä harva suodatinkeitin pääsee kiehumispiteen yli.


Nyt se keittopakko taiitaa olla jo ohi, joten taas voi juoda oikeaa suodatikahvia. Sitä olisi varmaankin pitänyt keittää myös hampaiden pesuvedet, sillä kait se kolibakteeri on niin vikkelä, että juoksee suusta suolistoon, vaikkei pesuvettävettä nielekään. Onneksi ei sentään tarvitse siirtyä kokonaan pulloveteen, sillä se on joissain tapauksissa kallista.


Tuossa taannoin edehdyin ABC:n baarissa ottamaan sitä pullollisen ja vasta pöydässä ihmettelin sen hintaa, kun oli vielä Virosta tuotuakin. On se joskus ihmeellistä, että vettä tuodaan meille tuhansien järvien maahan.


Tulevasisudesta on vaikea tietää, tai ennustaa tarkkoja asioita, mutta pohjoisten ikijäätiköiden sulaessa, voi tulla monenlaisia vesiongelmia vastaan. Ehkä jo joidenkin satojen vuosien kuluttua juomavesi on bensaa kalliimpaa, koska varmaan vetyenergia otetaan silloin vedestä talteen.


Paljon asiat muuttuivat 1900 luvun aikana, mutta jopa vielä enemmän ne tulevat muuttumaan vuoteen 2100 mennessä. Sinne ei vain moni meistä jaksa taapertaa.

Pullovettä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!