Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

22.2.08

Kylläiset tintit

Ostin syksyllä säkillisen auringonkukan siemeniä lintujen talviruokintaa varten. Syksyllä ne kelpasivat jonkin aikaa, mutta jo ennen joulua niiden kysyntä loppui tyystin. Nyt on sitten syykin selvinnyt, että lämmin talvi on tähän vaikuttanut. Eipä tuota ole ollut vaikea arvata, mutta nyt on saatu tutkittua tietoa, niin siihen sitä pitää tukeutua. http://tinyurl.com/2jdgwl Kunhan kevät koittaa niin, silloin käytän nuo auringonkukansiemenet kylvämällä ne kesäpaikan pellon muhevaan multaan. Auringonkukka antaa suuren vihermassasadon ja maahan kynnettynä se parantaa maan ilmavuutta ja ravinnetaloutta.

Tässä taannoin kasvatin auringonkukkaa noin 30 aarin alueella ja sehän oli komea pelto, kun silloinen lajike oli korkeudeltaan jopa kaksimetrinen ja isoimmat kukat tuommoisia jälkiruokalautasen kokoisia. Siinä sitten annoimme niitä ohikulkijoiden poimittavaksikin.

Syksyllä puhuin naapurin isännän kanssa kukkapellon murskaamisesta Taarupilla. Mennessäni viikon kulutta katsomaan työ olikin tehty, tosin Taarupin lisäksi isännällä oli ollut peräkärry, johon vihermassa oli kerätty ja tietenkin hän oli vienyt hyvät tavaran lehmilleen appeeksi.

Minun tarkoitukseni oli toinen, eli saada tavara murskattuna kynnöksen alle. Eipä siitä sen kummempaa, naureskeltiin molemmat sattuneelle väärinkäsitykselle.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home