Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

27.2.08

TV-Maksu

Ajankohtaisen kakkosen eilinen lupamaksukeskustelu oli mielenkiintoinen, ja miten mielenkiintoinen se olisikaan ollut ilman luvattomia poissaoloja? Mielenkiintoinen tulee olemaan myös päättäjien tehtävä muuttaa TV-maksukäytäntö ja YLE:n ohjelmapolitiikka paremmin mykypäivää palvelevaksi.

Sen johtopäätöksen tekeminen on jo helppoa, että muutoksella alkaa olla kiire. TV:n salakatselu lisääntyy päivittäin, joten siitä tulee kohta kansallisurheilua. Laitteita on kaikilla, joten olet auttamattomasti epäilty, jos lupamaksua ei ole maksettu. Näitä luvattomia on varmaan kaikissa kansalaisryhmissä nuorista vanhuksiin saakka. Ehkä vähemmän kuitenkin ikääntyvän väestön keskuudessa, joille digivirittimet ja tietokoneet ovat muutenkin ongelmallisia.

Ohjelmien uusinnat ovat monen toivomaa materiaalia joka jakaa mielipiteitä. Oma käsitykseni uusinnoista on se, että se erittäin hyvä, jos se jäi silloin aikaisemmin katsomatta. Sellaiset uusinnat taas ovat tarpeettomia, jotka olen jo katsonut. Kait se on kuitenkin niin, että uusintojen määrää voisi hyvinkin vähentää.

Urheiluohjelmat voisi huoletta siirtää YLE:n puolelta muille kanaville. Joku huippu mäkikisakin kun on yhtämittaista "uusintaa". Kaikilla mäkimiehillä on rautaiset hermot ja jokainen laskee suorituksensa tyylikkäästi, liitäen ilmassa kotkan lailla ja liukuvat sulavasti loppuun. Hetken päästä seuraava hyppääjä tekee suunnilleen samanmittaisen hypyn, joten sehän on jatkuvaa uusintaa, jossa vain on toinen hyppääjä. En minä katsele sellaista, mutta katson mielenkiintoisen koosteen urheiluruudusta. Urheiluruutu riittää minulle myös monien muiden lajien kohdalla.

Ruokaohjelmat palvelevat ennen kaikkea kauppaa tulevat ne miltä kanavalta hyvänsä. YLE:n puolella voisi olla sellaisia ruokaohjelmia, joissa lähdetään liikkeelle laadukkaista suomalaisista ruuan raaka-aineista. Tässä muistuu mieleen positiivisesti Jaakko Kolmonen ja Veikko Vanamo joka, opettivat suomalasia käsittelemään lihaa ja kalaa oikein, sekä välttämään makkara, sinappi ja kalja-aterioita. Perustietoa on nykyään liian vähän, joten toivoisin paluuta Jaakon luomalle terveelliselle ja taloudelliselle linjalle.

Mielipiteeni on, että TV-maksu pitää poistaa mahdollisimman pian. YLE:n toiminta on hoidettava verovaroin, silloin kansaa kohdellaan oikeudenmukaisesti.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home