Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

9.7.08

Autonavigaattori vai mokkula

Navigaattori on kovin kiinnostava laite joka olisi oiva apuväline minullekin, joka kuljen maanteitä ja omia polkujani. Autoillessa GPS olisi kätevä, ja kuvaamisessa se olisi mukava lisävaruste?

Ongelmia on yhdistää kolme ominaisuutta yhteen laitteeseen, joka ei saisi maksaa ainakaan enempää, kuin 30 kiloa valmiiksi poimittua Suonenjoen mansikkaa, jopa halvempi se saisi olla.

Olen käynyt joidenkin myyjien luomana, jotka suosittelevat 100 – 200 euroa maksavaa autonavigaattoria, mutta kytkeytyykö se Nikonin ominaisuuksiin? Onko se kelvollinen, silloin kun liikun kilometrin etäisyydessä lähimmästä kylätiestä? Riittääkö virta päivän samoiluun? Retkeilyyn tarkoitetut GPS laitteet eivät ole autossa kaikkein mukavimpia.

Tiedän, että kameran osalta minulle riittäisi Sonyn mokkula, joka tallentaa "track logia", jossa on paikkatietojen lisäksi myös aikaleima. Sitä ei tarvitse kytkeä kameraan kalliilla johdolla, vaan kuvausreissulta tultua voi ohjelmallisesti yhdistää login ja siirtää paikkatiedot kuviin.
(Aikasemmin aiheesta)

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home