Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

27.9.08

Hitaasti


Hitaampi elämäntyyli näyttää nousseen yleiseksi puheenaiheeksi. Mikäs siinä, mutta onhan tässä jo tullut hidastettua, kun en ole enää työvoiman joukossa. Uskon kuitenkin että monilla onnellisuus lisääntyy, jos malttavat vähän hidastaa vauhtia. Ehkä ei siihen mitään vallankumousta tarvita, kun talouden kasvu on jo muutenkin hidastunut.

Carl Honoré Kanadasta on tämän muoti aatteen apostoli. Hän on tehnyt siitä kirjankin, joka on käännetty 30 kielelle, se on suomennettu, niin pitäähän kirja lukea viimeistään sen tullessa kirjastoon. En osta! Ei kannata ostaa, kun hitaudesta on tulossa muutenkin hyve.

Paljon olen ajatellut television katseluajasta luopumista, koska seuraan sitä mielestäni liiaksi. Sen 3 – 4 tuntia voisi käyttää hyödyllisemminkin. Miten sen ajan käyttäisi, sitä en osaa sanoa, mutta hiljaa hyvä tulee, joten pitää rauhassa miettiä sitäkin.

Joogaa suositellaan kaikkialla niin tämä Honorékin. Minulla on jooga kuulunut jollakin tavoin elämään jo vuodesta 1975 alkaen, mutta se on semmoista jaksottaista innostusta. Varmaan innostun siihen uudelleen, koska minulla on siihen hyvää aikaa, jota voi irrottaa vaikka TV:n katselusta.
PS. Kirja löytyi kirjastosta, mutta oli lainassa. Minä tein varauksen. Olinkohan turhan hättäinen?

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home