19.9.08

Kotijogurtti

En halua kiistellä makuasioista, mutta pidän Valion ja muiden meijereiden jogurtteja liian makeina. Kaupasta saa tietenkin myös maustamatonta jogurttia, jonka voi maustaa mielensä mukaan. Meidän perheessä olemme ryhtyneet tekemään itse omat jogurtit, eikä siinä ole ollut ongelmia. Lämpölaukussa hapattamiseen kuluu aikaa noin vuorokausi, eikä jogurtin tekeminen ole olenkaan vaikeata.
Tarvitset maidon lisäksi vain pienen purkin maustamatonta jogurttia ja liivatetta sakeuttamiseksi. Lämmityskattila ja lämpömittari löytyvät varmaan jokaisesta taloudesta.

Kotijogurttia käytetään kuten muitakin maustamattomia jogurtteja, joita voi maustaa omilla marjoilla, hilloilla, tai sitten sillä liian makealla valiolaisella.

Niin ja edulliseksikin tämä omatoimisuus tulee, vaikka ei minulla ole tarkkaa tietoa, mitä erilaiset jogurtin kaupassa maksavat.
Tarkempi teko-ohje aukenee, kun klikkaat TÄSTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!