5.1.09

Negatiivista säästöä

Energiasäästön tuntua muotiin ja hehkulamppujen väistyessä, sähkön kulutuksen eteen tehdään kaikenlaisia kikkoja. On täysin selkeää, että sähköä säästyy, kun hehkulampuista luovutaan ja tilalle ruuvataan vähemmän kuluttavat kalliit lamput. Niille luvataan vähintäänkin 6000 h. käyttöikä, joka on todella paljon, jos se toteutuisi.
Nyt kun talossa lähes kaikki lamput on vaihdettu noihin uusiin lamppuihin, joista osa on todella kalliita, tulee aina tuskainen harmi, kun vaihdan uuden lampun palaneen säästölampun tilalle.
Minä en ymmärrä miksi lamput eivät kestä tuota luvattua käyttöikää? Tietenkin voin lohduttautua sillä, että osa sitten ylittäisi luvatun iän, mutta tuskinpa. Olen huomannut ettei edes lampun merkki ja korkea hinta takaa käyttöikää, joten siirryn käyttämään halpahallien lamppuja, sillä merkkitavara ei näytä takaavan laatua.
Tietenkin oikein olisi, jos palaneen lampun palauttamalla saisi tilalle uuden tuotteen, mikäli se ei päässyt edes 20% pakkaukseen merkitystä tuntimäärästä.

2 kommenttia:

 1. Tuo 6000 tunnin käyttöikä on kyllä hölynpölyä! Eräs myyjä tosin väitti kivenkovaan, että paremmat merkit kestävät sen mitä luvataankin. Menin sitten retkuun ja ostin parit kalliit lamput. Saas nähdä miten käy.
  Minun piti kirjoittaa muuten tästä samasta aiheesta jo kuukausia sitten. On valokuvat ja kaikki otettuna. Nyt minun ei sitten tarvitsekaan kirjoittaa. Kiitos sinulle. ;)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi5.1.09

  —Lupaus on pahempi kuin velka!
  Kirjoita toki, sillä aihe on mielenkiintoinen.

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!