Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

14.1.09

Tummia pilviä

Taloudessa tapahtuu jotakin kummallista, kun päivittäin uutiset kertovat uusista YT-neuvotteluista, jotka johtavat lomautuksiin tai irtisanomisiin. Maailmantalous potee pahaa kriisiä, se lienee itsestään selvää.

Tavallinen kansalainen ajattelee, jos ei juuri muuta pysty tekemään. Hankinnat, jotka eivät ole aivan pakollisia siirretään odottamaan parempaa aikaa, ehkä hintojen mahdollista laskua. Kaikkiin, pieniinkin hankkeisiin tarvitaan tahtotila, mutta nyt tahdotaan vähentää kulutusta. Lienee järkevää miettiä, mitä todella haluan ja rajoitan ostot vain sellaiseen, mikä näyttää järkevältä ja mahdolliselta. Monissa asioissa kompromissi on mahdollinen, sillä monien hyödykkeen käyttöikää voi jatkaa. Joissakin tapauksissa uuden tuotteen sijaan voi hankkia vähän käytetyn, eikä kaikki mitä tahdomme ole suinkaan välttämätöntä.

Joitakin asioita voi etsiä myös kirpputoreilta, mutta olen ollut huomaavinani, että siellä ovat hinnat nousseet. Käyttökelpoisen tavaran löytäminen kirpparilta on entistä vaikeampaa.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Anu said...

Talousuutiset ovat kyllä ikäviä tällä hetkellä.
Kirpputorihinnat ovat nousseet huimasti viime vuosina. Nekään eivät ole enää vähävaraisten ostospaikkoja. Halvalla saa enää rikkinäistä tavaraa. =(

14.1.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home