Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

22.7.09

Hidas muutos

—Ainut vakio on muutos! Uskottavasti muutos on alkanut heti alkuräjähdyksen jälkeen ja se jatkuu loputtomiin. Muutoksen ennustaminen on vaikeaa, sen kaikki olemme saaneet kokea. Säätiedotuskaan ei ole kovin luotettava, vaikka se on suuntaa antava. Ilmasto muuttuu, päivittäin puhutaan ilmaston lämpenemisestä ja jäätiköiden sulamisesta. Kaikki muutos huolestuttaa ihmistä, niin tämäkin.

Nopea ilmaston kylmeneminen ja lähestyvän jääkauden uhka olisi pahempi juttu, koska asuntojen lämmitykseen kulusi enemmän hyvin kallista energiaa. Kesälläkin pitäisi käydä pilkillä ja avannossa uimassa.

Vesien likaaminen ja muutkin saasteet ovat paha asia, jota vastaan on taisteltava, sillä yhdessä lämpenemisen kanssa ne muuttavat ekosysteemiä. Jätteiden kierrätys on eräs hyvistä ratkaisuista, sillä monella roskalla on suuria uusiokäytön mahdollisuuksia.

Teknologia kehittyy joten toivottavasti henkikin viisastuu. Ensimmäisestä ihmisen kuumatkasta on nyt neljäkymmentä vuotta, joten varmaan seuraavan 40 vuoden aikana opitaan jotakin uutta. Muutos on hidasta kuin bonsaipuun kasvu, eikä tässä mihinkään kiire ole!

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home