Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

2.7.09

Perunat kasvussa

Tein keväällä takinkäännön, sillä olen ollut monta vuotta sitä mieltä, että minun ei kannata viljellä perunaa omalla tontilla. Nyt sitten keväällä puutarhakaupassa ostin perunansiementä.

Maahan ne piti istuttaa, kun tuli ostetuksi. Nyt viljelmä näyttää minusta hyvältä, mutta luoja ties saako sieltä edes sen vertaa mitä maahan laitoin. Halla voi tulla ja pilata vielä kaiken. Ruttokin voi iskeä rehevästi kasvavaan varsistoon, eikä ole ollenkaan taattua, että juureen tulee perunoita, kun se noin rehottaa typpirikkaassa maassa. Parhaassa tapauksessa syksyllä saan nostaa tuosta palstasta jopa kaksisataa kiloa sileäposkisia pottuja.

Kohta tuo on kukassa ja pian sen jälkeen pitää tarkistaa onko siellä juuressa mukuloita. ”Kortti vie ja kortti tuo, mutta perunanviljely on onnenkauppaa”.

Tunnisteet:

3 Comments:

Anonymous hejoko said...

Komiat on varret, mutta perunaa kannattaa aina viljellä. Mikään ei voita omasta maasta suoraan kattilaan nostettua uutta perunaa;D

3.7.09

 
Anonymous EEM! said...

hejoko!
Makuasioista voi aina kiistellä, mutta olen kanssasi täysin samaa mieltä!

3.7.09

 
Blogger Kampai 70 said...

Älä välitä, jos ei perunoita tulekaan. Isäni muisti aina sanoa: "Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhan hoito ja sekään ei ole niin tärkeää." Onnittelen jos satut keiton saamaan. Silloin olet tehnyt kunnon työn, eikä se hoito ole mennyt hukkaan.

5.7.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home