Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

13.7.09

Vinkistä vaari

Lainaus:
—Mielipiteeni perunan syönnistä on se, että perunoita ei olisi pakko kuoria ollenkaan. Omenat myös olisi edullista syödä kuorineen. Kummankin kasvin kuoret ovat kuin luuta suolistossa, ne karsivat suoliston seinämiltä kaikenlaisia kuona-aineita, koska ne eivät sula vatsalaukussa. En koskaan meinaakaan kuoria uusia pottuja. Ei kylläkään minun mielipidettäni syömisestä ole kukaan kysynyt. Kampai 70 Tuossa lukijan kommentissa on asiaa, sillä kai me turhaan kaiken kuorimme ja sitten ostamme kalliilla hinnalla kuituja. Viljat kuoritaan ja sitten ostan leseet eri pusseissa. Miksi en käytä enemmän täysjyvätuotteita. Samoin peruna on varmaan järkevää pestä ja puhdistaa kunnolla. Ehkä perunan syönti kuorineen on jonkun sivustakatsojan mielestä juntin näköistä, mutta se on sitten ihan sen seuraajan mielipide. Moniin ruokiin perunat voi käyttää aivan kokonaan. Tämä (Kampai70) on sellainen kommentti ja hyvä vinkki, jota toteutan, sillä sen miettimisen ovat tehneet muut jo ennen minua. Kokeilen sitä saa nähdä syntyykö tästä pysyvä tapa. Vaimolle ajatuksen myyminen voi olla paljon kinkkisempi juttu.

Tunnisteet:

2 Comments:

Blogger Anu said...

Minä en ole koskaan ymmärtänyt omenoiden kuorimista. Kuoreton omena on ikävä kädessä eikä sen haukkaaminenkaan tunnu kivalta. Kuori on kiva "poksauttaa" rikki hampailla. Hullulla on halvat huvit - kuten huomaat. Ulkolaisten omenoiden kuorimista pidetään järkevänä ja jopa välttämättömänä säilöntäaineiden vuoksi. Pah!
Uusia perunoita ei tulisi mieleenkään kuoria. Talvella on vähän pakko kuoria perunoita - ainakin perunamuussia tehdessä. =)

20.7.09

 
Anonymous aimarii said...

En vaan osaa syödä pottuja kuorineen, uusiakaan, mutta omenat kylläkin.
Sitä paitsi, nykyään uudet perunatkin jo kuoriltaan niin rupisia, etti kiinnosta. Omat ämpäripottuni olivat siloisen kauniita.

20.7.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home