8.7.09

Pottu-maista

Näin keskikesällä puhutaan paljon perunoista, kun on päästy uusien pottujen makuun. Vanhat joutavat sioille, mutta kun meillä kaikilla ei valitettavasti ole sitä omaa possua.
Vanhat perunat ovat sentään reilun kokoisia, ettei tarvitse kynsiään kuoria. Minä ainakin pidän isoista perunoista ihan käytännön syistä ja makukin on OK. Uudet perunat ovat pieniä ja vetisiä kuivanakin kesänä. Niiden on hyvä antaa vielä kasvaa. Edullisia uudet perunat ovat sillä kaupassa niistä pyydetään vain 99 senttiä, kun vanhoilla on hintaa 79 senttiä. Onneksi se ”Arvon” lisävero alenee, joten potutkin laskevat ehkä kolmella sentillä.

Muuten perunan kuorintaan parhaana aseena pidän SA int. veistä. On se niin tuttu työkalu ja niitä saa edullisesti ostaa mm. Tikkakosken Kasinhännästä.

2 kommenttia:

  1. Mielipiteeni perunan syönnistä on se, että perunoita ei olisi pakko kuoria ollenkaan. Omenat myös olisi edullista syödä kuorineen. Kummankin kasvin kuoret ovat kuin luuta suolistossa, ne karsivat suoliston seinämiltä kaikenlaisia kuona-aineita, koska ne ei sula vatsalaukussa. en koskaan meinaakaan kuoria uusia pottuja. Ei kylläkään minun mielipidettäni syömisestä ole kukaan kysynytkään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, mitä niitä turhaan kuorimaan, kun kuorimatta voi elää terveellisemmin!

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!