Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

1.11.09

Ekologinen tassunjälki


Ekologinen jalanjälki, mikä se on, en sitä ainakaan tarkkaan tiedä? Ymmärrän, että se merkitsee luonnonvarojen säästämistä. Fossiilisia polttoaineita tulisi käyttää säästäen ja pyrkiä vähentämään kaikkea luontoon pääsevää jätettä. Ihmettelen kuitenkin, kun biokaasu ei ole oikein laajassa mitassa tullut hyväksikäytetyksi.

Biokaasua saadaan eläinten lannasta ja kaikesta muustakin biohajoavasta materiaalista. Jokaisella isommalla karjatilalla voisi olla biokaasulaitos, jolla lämmitetään kiinteitöjä ja tietenkin kaasua voi käyttää sähkögeneraattorin polttoaineena. Tiivistetystä biokaasusta saadaan myös liikennepolttoainetta. Biokaasun talteeotto parantaa lannan ravinteiden hyväksikäyttöä ja tekee sonnasta lähes hajuttoman.  Tuntuisi, että tällainen biokaasu ei vaadi raaka-aineiden kuljettamista kovinkaan kaukaa, vaan sen tarpeet saadaan aina lähialueelta.

Kaikenlainen energiatehokkuusvaatimus taatusti kasvaa aivan lähivuosina, sillä polttoainehinnat näyttävät taas olevan nousussa. Polkupyörän käyttö vähenee syksyn muuttuessa talveksi, mutta kun saataisiin edes lunta, niin pääsi hiihtelemään.

Katselin eilen kaupungilla kävellessäni city-koiria jolloin mieleen tuli, että niillä voipi olla aika suuri ekologinen tassunjälki.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home