Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

30.11.09

Vaihtoaikeita


Vaatisi paljon muistelemista, jos selvittäisin, monesko henkilökohtainen tietokone minulla nyt on. Ensimmäinen ole kuitenkin Vic 20, silloin noin 30 vuotta sitten. Sitä seurasi Commodore 64, ja niin edelleen. Joukossa oli myös raahattava Kaypro II, jossa oli CP/M käyttöjärjestelmä ja 9” näyttö. Siitä eteenpäin MS/dos koneita, joista ensimmäinen Intel 086 prosessorilla.

Nykyinen koneeni alkoi kaatuilla, heti kun Widows 7 julkistettiin. Miksiköhän virus tai ms. tarttui juuri nyt?

Olen käyttänyt kotikoneena vain ns. pöytäkoneita, mutta nyt saatan valita yli 17” näytöllä varustetun kannettavan. Siihen alkaa olla järkeviä syitä, vaikka kodin ulkopuolella en juuri konetta tarvitse, sillä ulkoista kiintolevyä tai USB tikkua on helppo kuljettaa. Pöytäkone on ilmeisesti edelleen käytössä edullinen vaihtoehto.

Valinnan tekeminen ei ole ihan helppoa. Tiedän koneista mielestäni jokseenkin hyvin, mutta on mielenkiintoista ollut haastatella tietokonemyyjiä. Heiltä olen taas oppinut jotakin, mutta eivät kaikki ole kovinkaan hyviä asiantuntijoita. En tilaa konetta nettikaupasta, vaikka sen saisi jonkin kympin halvemmalla. En myöskään osta siitä liikkeestä, josta olen tämän käytössä olevan koneen ostanut, en osta myös aikaisemmin tutuksi tulleelta myyjältä, sillä hän ei ole enää yrittäjänä. Teen kaupan sellaisen myyjän kanssa, jonka kanssa on helppo ja hyvä asioida.

Milloin vaihto on ajankohtainen, en tiedä, sillä se riippuu kokonaan siitä, miten tämä mylly toimii jatkossa.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home