Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

3.11.09

Lama-aikana kustannukset minimiin

Useimmat harrastukset tuovat harrastajalle pelkkiä kustannuksia. Kirjoittaminen on siitä mielenkiintoista, ettei se juurikaan mitään maksa. Edellytyksenä on tietenkin, että on kynä ja paperia. Taitaa silti aika harva enää lyijykyniä teroitella tai mustepulloon kynää kastaa. Tietokone on tullut pysyvästi, joskin tällainen kirjoittaminen kuluttaa sähköä ja pitää olla kone ja ohjelma, jolla tuottaa tekstiä.

Kirjoittamisen lisäksi on mukavaa kuvittaa juttujaan ja siihen taas tarvitaan kaikenlaista. Onneksi kuitenkin kaikki on nopeaa ja joustavaa, kun sitä vertaa filmiaikaan. Raha on läsnä kuvatessakin, koska mikään ei ole ilmaista, ei edes WC käynti, jossa tuhlataan puhdasta vettä ja tuotetaan kalliisti puhdistettavaa jätevettä. Kuulin tänään radiosta, miten kompostoivalla vessalla voisi säästää luontoa ja perhe voisi kuulemani mukaan säästää rahassa useita kymmeniä euroja/kk. Tästä tuleekin mieleen, että ainakin ensi kesänä voisin kokeilla tuollaista kompostoivaa käymälää eli perinteistä ulkohuussia.


Katunäkymä Jyväskylästä

Tunnisteet:

2 Comments:

Anonymous Tapsu said...

Kompostoiva vessa ei ole välttämättä mikään ulkohuussi, niitä on ihan vesivessapöntön näköisiä sisäkäyttöönkin. Ainakin omakotitalossa haja-asutusalueella olevan kannattaa sellainen hommata ennemmin kuin laittaa 10000 euroa johonkin pienpuhdistamoon joka ei välttämättä edes toimi!Toki ns. harmaavesille joutuu jonkin systeemin laittamaan, en ole vielä tarkemmin asiaan perehtynyt mutta itselleni aion sellaisen systeemin laittaa kunhan nyt tulee se aika että nykyiset systeemit ei enää riitä. Onhan tässä 3-4 vuotta vielä aikaa ennenkuin tämä"paska"laki tulee lopullisesti voimaan.Taisi olla a-studio josta tuli hyvä ohjelma jonkinaikaa sitten tästä paskalaista.

6.11.09

 
Anonymous EEM said...

Asun haja-asutusaluueellä, mutta meillä on kunnallinen vesi ja viemäri, joten asiat ovat siltäosin hyvässä järjestyksessä. Veden tuhlausta voisi silti alentaa.

6.11.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home