8.12.09

Joulutohinaa

Voi pojat, nyt on ilmassa taas sähköä, kun Joulunvalmistelu on aluillaan. Keittiössä on kummaa kuhinaa, koska siellä alustetaan perheelle Äidin tekemiä jouluruokia. Kasseja on kannettu kaupasta ruokatarpeita pullollaan. Saavat Jouluna tulla käymään lapset ja lastenlapset, sillä mummon pöytä on katettuna. Hellan pesässä palavat nyt koivuiset klapit ja kattilaoissa kiehuvat potut ja lantut. Samalla sähkölämmitteinen talo saa ruuanlaittoon käytetystä hellan lämmöstä lämpöenergiaa.

Eräs riemukas Joulun ajan asia on käydä osoitekirja lävitse ja kirjoittaa käsin perinteiset joulukortit sukulaisille ja ystäville. Vaikka sähköisyys on nykyaikaa, ei aitoa joulukorttia voi sähköpostin liitteellä korvata.

Minusta jotenkin tuntuu, kuin me miehet pääsisimme nykyaikaan melko vähillä näistä joulutohinoista, kun tupaan ei saa tuoda puuntyöstövehkeitä eikä ulkorakennuksessakaan ole puusepän verstasta olemassa. Nykylapset voisivat olla ihmeissään jos Joulupukki toisi lahjaksi papan tekemän puuhevosen. Toista se oli siihen aikaan kun me mummot ja papat olimme sotaajan jälkeen syntyneen suuren ikäluokan lapsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!