Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

5.7.10

Suomen kesästä

Kylmä kolea, rankka vesisade tai kauan kestävä helle, mikään näistä ei ole minulle mieleen, mutta pidän kesästä ja sen vaihtelevista säistä.

Mietin mikä tässä Suomen kesässä olisi parasta? Ei se ole tämä helle eikä tietenkään pitkään kestävä sadekausi, sään koleudesta tuskin kukaan pitää, mutta mielestäni se on aivan kaikki tämä. Säiden vaihtelevaisuus tekee kesästä oikea kesän. Sadetta ja hellettä tarvitaan eikä lyhyestä koleudesta ja tuulestakaan ole haittaa. Onkohan tällaista säiden vaihtelua juuri missään muualla, kuin tällä pohjoisella leveysasteella. Meillä ei sentään ole juuri mitään säiden ääri-ilmiöitä, kuten myrskyjä tai muita pahoja rajuilmoja. Pieni ukkoskuurokin on niin mukavan raikastava.

Kuusikymmenluvulla Kalevi Keihänen innovoi suomalaiseen elämään etelänmatkat välimeren rannikolle. Nämä syksyn tai talven seuramatkat ovat mukavia yhden tai kahden viikon pyrähdyksiä erilaiseen ilmastoon. Omalla kohdalla en kuitenkaan ole kovin innostunut niistä, sillä monissa paikoissa on jo tullut käytyä. Kauniin sään ostaminen seuramatkan muodossa tuntuu minusta aika turhalta. Kotimaassa ajelu omalla autolla on vapaata lomailua, jota ei vielä edes polttoaineen hinta kovin suuresti rasita. Matkalla pärjää muuten aika pienellä budjetilla, etenkin jos kehtaa hyödyntää omaa sukulais- ja tuttavapiiriä.

Suomalaisilla on varmaan noin ½ miljoonaa kesämökkiä, joita on lähes jokaisessa nimessä ja notkelmassa, mutta mikähän on niiden käyttöaste? Monet hyvin varustellut mökit saattavat olla tyhjiltään suuren osan ajasta. Käyttöpäiville tulee hintaa, sen tiedän omasta kokemuksesta, vaikka omistan vain vaatimattoman mökkipahasen. Ehkä juuri siitä, ja isosta vakituisen asunnon tontista johtuu, että suuri osa kesäajastakin tulee vietettyä kotipahaa hoitaen. ja nyt lähden multaamaan perunavakoja.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home