Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

8.7.10

Tehottomuus on kallista

Hoidan yleensä asioita mahdollisimman paljon sähköpostitse, jolloin kysymyksestä ja vastauksesta jää itsellekin dokumentti eikä yhteysajasta tarvitse maksaa. Tänään kuitenkin ajattelin hoitaa pikkuasian vakuutusyhtiön kanssa soittamalla asiakaspalvelun numeroon. Jonoa siellä oli, kuinkas muuten, mutta kohtuullisen ajan kulutta virkailija vastasi. Kerroin asiani selkeästi ja hän täydensi joitakin tietokannasta puuttuvia yhteystietoja. Puhelu siirtyi seuraavalle henkilölle ja sain kuunnella huonosti toistuvaa musiikkia, minun mielestäni aika kauan. Tämän seuraavan virkailijan mielestä asiasta osaisi paremmin palvella joku toinen, jolle hän lähti siirtämään puheluani. Taas odotin vähintäänkin viisi minuuttia. Tämä henkilö ei tuntenut asiaa omakseen, ja kehotti soittamaan muualle, tai hän voisi vielä siirtää paremmalle asiantuntijalle. Silloin neuvoin häntä yrittämään selvittää asiaa ja soittaa minulle, kun on löytänyt vastauksen. Se ei tuntunut sopivan tälle asiakaspalvelijalle. Lopetimme puhelun naureskellen, miten pienen asian kanssa voi juuttua pitkäksi aikaa puhelimeen, tosin ei minulla ole kiirettä.

Seuraavaksi soitin tutulle myyntineuvottelijalle, joka sattumoisin istui palaverissa, eikä voinut puhua. Sovimme, että soitan hänelle ½ tunnin kuluttua, jolloin hän vapautuu. Tein niin, mutta asia ei vieläkään hoitunut ja hän jää viikonvaihteesta lomalle. Ennen lomaansa hän lupasi selvittää asiani ja ottaa yhteyttä huomenna minuun.

Mielestäni on hyvin turhauttavaa jonottaa ja odotella puhelimessa. Ensimmäinen asiakaspalvelija jo kuuli asiani ja siihen liittyvän kysymyksen, hän olisi voinut selvittää rauhassa vastauksen ja soittaa minulle takaisin tai vastata sähköpostitse. Ei ole mikään ihme, että asiakaspalvelu maksaa, kun se on näin tehotonta.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home