Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

12.7.10

Vastakohtaisuutta

Vastakohtaisuuden aika ei lopu koskaan, emmekä me mitään voi vastakohdille. On aina olemassa länsi ja itä, yö ja päivä, kesä ja talvi, kylmä ja kuuma jne. Nyt tätä Suomen hellettä voi nimittää jo kuumaksi, jos sitä vertaa pakkastalvien -35° tulipalopakkaseen. Lämpötilavaihtelu äärilämpötilojen välillä on jopa 70°C. Vaaditaan siinä jotakin ihmisasumukselta, jonka on tarjottava miellyttävät olosuhteet myös ääritilanteissa.

Lämmitykseen, mutta myös asuin- ja työtilojen pitämiseen miellyttävissä lämpötiloissa kuluu energiaa, jonka hinta on edelleen nouseva. Pian alkavat Kuopiossa asuntomessut, jossa on esillä rakentamisen viimeistä tekniikkaa. Ihan vain mielenkiinnon vuoksi, aikomukseni on siellä käydä, koska sain messuille ilmaiset liput, vai olivatko ne ilmaiset, sillä kaipa ne eurot sisältyivät ostamani ilmalämpöpumpun hintaan. Enpä vain olisi uskonut sitä kauppaa tehdessäni miten hyvään saumaan tuo laite tuli asennetuksi, sillä nyt sen viilentäviä ominaisuuksia on todella tarvittu, vaikka lähinnä lämmön tuottajaksi tuon laitteen ajattelin.

Jos tämä lämminkausi vielä jatkuu niin helle porottaa maan kuivaksi, joka sitten kastuu ilmeisesti helteen perästä tulevan ukkossateen myötä. Vastakohtaisuus se on sekin, kuiva/märkä tai kaunis ilma/rajuilma.

Tunnisteet:

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Niinpä hellettä riittää ja minusta on ihanaa kun on loma ja aurinko paistaa. nou hätää, kylmä suihku ja taas om hyvä olla. Tai jos on mahdollisuus uimaan niin se on viilentävää mutta vain vähäksi aikaa mutta nauttikaamme nyt tästä lämmöstä ja muistetaan viime kesän sateet.marjukka

14.7.10

 
Anonymous Demetrius said...

Mekin hankimme viime lokakuussa lämpöpumpun, kalliin kuin mikä mutta hyötysuhteeltaan hyvän vielä 20 asteen pakkasissakin. Kylllä kannatti, ensin tuli kunnon pakkastalvi ja nyt ensimmäinen kesä miesmuistiin kun jäähdytystä oikeasti tarvitaan.

15.7.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home