Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

19.11.10

Elämän resepti jää noudattamatta

Elämää on kuunneltava herkin korvin
Tietääkö kukaan oman elämänsä tarkoitusta, vaikka jokainen sitä joskus miettii. Elämälle on olemassa lukemattomia reseptejä, mutta kuka piittaa käyttöohjeista. Annetaan vaan mennä ja katsotaan mihin se riittää. Yleensä teknistenkin laitteiden käyttöohjetta tarvitaan vasta sitten, kun jokin menee pieleen ja laitteesta nousee ulos mustaa savua. Samoin se on oman pienen elänkin kanssa. Sitten kun on painoa niin paljon, ettei jaksa lähteä liikkumaan alkaa kiinnostaa miksi on huonossa hapessa. Silloin parannuksen teko on jo ainakin vähän myöhässä, mutta kun ei ole ollut aikaisemmin tarvetta miettiä.

Hyvästä elämästä on kirjoitettu lukemattomia monia hyviä kirjoja, sillä ne myyvät. Sitten kirpputorilta saa niitä hamstrattua halvalla ja kas kummaa, ne ovat yleensä niin siistejä, että tuskin kukaan niitä on lukenut.

Elämä on tässä ja nyt, se kuluu vääjäämättä ja ikääntyessä näyttäsi tiimalasista valuvan hiekka entistä vilkkaammin. Elämänohjeista tuskin piittaa kukaan, vaikka niistä voisi olla apua moniin kremppoihin ja ahdistukseen. Ehkä kärsimys kuuluu jokaisen elämään, ja vastoinkäymiset voimaannuttavat.

Jokaisella on omanlaisensa persoonallisuus, oli sitten nainen tai mies. Peruutuspeiliin katsomalla näkyy tietty pätkä kuljettua elämänmatkaa, mutta eteenpäin mennään, vaikka tulevaisuus olisi miten tumman pilven peitossa.
Elämän reseptit

Tunnisteet:

3 Comments:

Blogger SusuPetal said...

Joskus, eteenpäin mennessä, pitää käyttää pitkiä valoja, joskus lyhyitä ja toisinaan sumuvalotkin ovat paikallaan.

19.11.10

 
Blogger isopeikko said...

Peikko luulee että jokaisen on parasta elää omaa elämäänsä. Toisten aineksista ei saa edes kuorrutusta omaan kakkuunsa :)

21.11.10

 
Blogger Allyalias said...

Eletään hetkessä, sillä lopulta mitään muuta meillä ei ole!

23.11.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home