Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

9.11.10

Osaamisesta

Mikä ero on kahdentuhannen euron ja kahdenkymmenen euron kameran välillä? Kysymys on hassu, mutta vastaus on yllättävä. Tosin sanon mielipiteeni vasta tämän jutun lopussa tai jätän arvattavaksi.

Vertaan kallista järjestelmäkameraa, joka maksaa objektiiveineen auton hinnan ja alle 20 euron nettikameraa. Kummalakin kameralla saa hyviä kuvia ero on vain missä niitä ottaa. Nettikamera on kiinni tietokoneessa, sillä kamerassa ei ole tallentavaa osaa. Nettikamera pystyy kuitenkin tekemään nettikäyttöön hyvin sopivaa kuvanlaatua.

Järjestelmäkameralla voi kuvata maailmaa missä vain, jos se on tarpeen. Suurin samankaltaisuus näiden laitteiden välillä on ihminen, joka osaa, tai ei osaa käyttää välinettään. Kärjistetysti voi verrata kameraa esimerkiksi lyijykynään, jolla taitava kirjoittaja pystyy tuottamaan kirjan tai toinen käyttää sitä vain ostoslistan kirjoittamiseen.

Minua harmittaa usein se miten huonosti/vajavaisesti osaan käyttää omia teknisiä laitteitani. Jopa television ja sen digiboksin käyttö on vajaata, koska olen opetellut laitteen sielunelämän huonosti. Olen kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että olen mielestäni keskitasoa parempi käyttämään näitä monia nykyajan laitteita.

Tapasin eilen videokameran omistajan, joka ihmetteli kun hintaluokkaa 3000 € ka,eralla hä ei saa tehtyä sillä sillä kunnon ”elokuvia”? Syy siihen oli itsestään selvä, sillä hän ei osaa käyttää oikein monipuolista kameraansa, eikä myöskään harkitse riittävästi mitä sillä kuvaa eikä sitä miten video klipit editoisi. Voisi kuvitella, että ehkä hänenkin ohjelmatuotantonsa olisi jopa parempaa jos omistaisi 90% halvemman yksinkertaisen peruskameran.

Niin se ero noiden eri hintaisten laitteiden välillä on käyttäjä. Ilman käyttäjäkoulutusta ja ilman riittävää opinhalua ei kalliista laitteesta ole suurta iloa. Jos haluaa omistaa hyvän laitteen ei se itsessään riitä vaan on osattava käyttää sitä.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home