7.6.24

Kesän herkut kypsyvät syksyllä

Tämä aihe tuli mieleeni, vaikka onhan se vielä vähän aikaista, mutta kesän perästä aina se syksy tulee.  Kesä on nyt täydessä vauhdissa ja luonnon herkut alkavat kypsyä myöhemmin kesän mentyä ja syksyn tullessa. Metsissä ja puutarhoissa on marjoja, joista voi valmistaa monenlaisia herkkuja. Yksi parhaista tavoista säilöä kesän maku on keittää marjoista hilloa.

Tässä blogikirjoituksessa jaan yleisen ohjeen herkulliseen puolukka-mustikkahilloon. Tämä hillo on täydellinen paahtoleivän päälle, pannukakkujen tai jogurtin kanssa nautittavaksi tai vaikkapa leivonnaisten täytteenä.

Ainekset:

  • 1 kg puolukoita
  • 1 kg mustikoita
  • 500 -700 g sokeria
  • 1 dl vettä

Ohjeet:

  • Huuhtele marjat ja poista niistä roskat.
  • Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan.
  • Kiehauta seos ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet ja hillo alkaa jähmettyä.
  • Kaada hillo kuumana steriloituihin purkkeihin ja sulje ne tiiviisti.
  • Anna purkkien jäähtyä huoneenlämmössä.

Vinkkejä:

Voit halutessasi maustaa hilloa vaniljalla, kanelilla tai sitruunankuorella. 

Jos haluat hillosta paksumpaa, voit keittää sitä hieman pidempään.

Säilytä hilloa viileässä ja pimeässä paikassa. Kellari on paras paikka, mutta onhan niitä muitakin säilytyspaikkoja.

Puolukan kukka kuihtuu, mutta valokuvat ja hillo säilyvät muistuttaen meitä kesän herkuista pitkän talvenkin yli. Hillon keitto on mukava tapa viettää aikaa hellan ääressä ja nauttia luonnon antimista.

Linkki: Kotikokki

Marjat kypsyvät,
puolukan kukka kuihtuu.
Kuvat säilyvät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!