Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

26.2.07

Kallis energia

Teemme kaiken aikaa ratkaisuja, joilla on vaikutusta käyttämämme energian määrään. Päivittäiset käyttö- ja toimintatapamme, kuten liikkumistarve, harrastukset, ja muut tapamme sekä henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat kulutukseemme. Sähköä ja lämpöä on tuotettava sitä mukaan kuin niitä käytetään, sillä lämpöä tai verkkovirtaa ei voi pistää varastoon.
Omakotitalon lämmitettäessä voi ja kannattaa käyttää myös uusiutuvaa energiaa ja huolehtia siitä, että huonelämpötila on taloudellinen ja terveellinen 20–22 astetta. Kotitalouden energialaskusta, vedenlämmityksen osuus on liki neljännes. Lämmitysenergiaan kuluu noin puolet omakotitalon kokonaisenergiasta. Talven kylmänä aikana on vähän vesivoimaa, silloin tarvitaan energiantuotantoon enemmän kalliita konsteja kuten kivihiiltä ja öljyä.
Pienetkin henkilökohtaisten käyttötottumusten muutokset sekä energiatehokkuuden ottaminen yhdeksi hankintojen valintakriteeriksi vaikuttavat suotuisasti energiankäyttöön.

Me teemmekin päivittäin useita pieniä ratkaisuja, jotka liittyvät energiankäyttöön, mutta ajattelemmeko niitä liian vähän tai ollenkaan?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home