Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

27.2.07

Tankillinen

Bensalitran hinta kallistuu tänään noin viisi senttiä. Suurin syy hinnannousuun on raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan kohoaminen. Se johtunee Yhdysvaltojen ja Iranin avoimista kiistoista. Raakaöljyn hinta nousee mikä estää hintojen alenemisen, ainakin lähitulevaisuudessa.

Tavalliselle autoilijalle, joka ajaa vuodessa noin 15 000 km autolla, jonka kulutus on 7 litraa satasella, 5 sentin korotus merkitsee vuodessa yhtä saamatta jäävää tankillista. Eihän se ole merkityksetön asia.

Hinnankorotus herättää aina ajatuksia miten auton kuluista voisi pihistää, ja onhan niitä konsteja. Tärkein on tietenkin rajoittaa määrällisesti ajamista. Korkea polttoaineen hinta vaikuttaa ainakin talvilomamatkailijan innostukseen ajella Suomea ristiin rastiin. Matkalle lähdetään, mutta jätetään ylimääräiset mutkat tekemättä.

Tietysti ajotapa on eräs säätökeino, mutta monet meistä ovat jo pitkään opiskelleet pihin autoilijan periaatteita, joten monella on jo tuo keino käytetty. Nyt pitää elää toivossa, ettei hintojen kohoaminen jatkuisi.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home