Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

19.2.07

Sekavat TV kuvat

Digitaaliset televisiolähetykset on hyvin jokapäiväinen puheenaihe, jolta tuskin voi välttyä. Päätös siirtymisestä digiähetyksiin on tehty eduskunnassa jo maaliskuussa 2004.

Hankin lähes ensimmäisestä sarjasta digiboksin. Takuuseen niitä vaihdettiin tiuhaan että, nyt on käytössä neljäs. Tämä on toiminut, välttävästi siitä saakka. Uutta boxia en toistaiseksi osta, vaikka nykyiset ovat jo aivan eri maailmasta. Uskon, digilähetyksien tullessa ainoaksi formaatiksi, myös boksien tekninen kehitys nopeutuu.

Digilähetyksiin siirtyminen ei ole minusta ongelma ollenkaan, muta kun samalla TV ohjelmia lähetetään eri kuvasuhteilla, joskus omat käämit ovat palaa. Etenkin säätiedotukset naurattavat, kun tukeva mies tai isorintainen nainen on kuva-alueen laidalla. Kuvasuhteeltaan vääristynyt ihminen näyttää hauskalta, mutta se on aika ärsyttävä ominaisuus uudessa televisiossa. TV-maksun maksavana kansalaisena odotan, että tämäkin asia korjautuisi mahdollisimman nopeasti ja kaikki lähetteet tulisivat samalla kuvakoolla.

Vielä on ainakin yksi ärsyttävä asia. Se on MTV:n äänitason vaihtelu mainosten takia. Vaimokin sitä ihmettelee, kun hänen mielestään minä katson mainokset aina liian kovaa ja suomalaiset elokuvat ja sarjat taas hyvin hiljaisella. Hyvä puoli on siinä, että herättää välillä edes mainosten ajaksi.

TV- luvan haltijoina meidän tulisi saada tuutista teknisesti laadukasta lähetettä, mutta lisää muutoksia on odotettavissa, sillä aikanaan tulee HDTV eli teräväpiirtotelevisio, joka tarkoittaa tarkkuudeltaan parempaa kuvaa, kuin digitaalinen televisiokuva.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home