Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

4.6.08

Ruohonleikkuriremontti

Naapurini harmitteli, kun 20 vuotta hyvin palvellut ruohonleikkuri on mennyt rikki. ”No kun se on niin ruostunut, että työntöaisa on toiselta puolelta tyhjän päällä, Eihän sitä pysty ruostunutta peltiä edes hitsaamaan. Moottori siinä on ihan hyvä, joten harmittaa kuljettaa sellaista romunkeräykseen”.
Minä katson konetta, —kuule minulla on autotallissa vajaa vuoden käytetty leikkuri, josta on kampiakseli mutkalla, eikä ei pysy öljytkään moottorissa, mutta kaikki muu on uutta vastaavaa. Vaihdetaan tuo sinun moottorisi tuohon minun leikkuriin, niin saat toimivan koneen. Oli siinä vähällä meille tulla uskonpuute, että onnistuuko hommamme, eli sopiiko vanha moottori uudemman leikkurin alustalle. Kaikki oli kuitenkin helppoa, kun osat olivat vaihtokelpoisia. Asensimme moottorin paikalleen, öljyt koneeseen ja bensaa tankkiin. Vain pieni nykäisy ja niin kuului rauhallinen sätkätys moottorista ja näkyy myhäilevä ilme naapurin kasvoilla.

Tunnisteet:

2 Comments:

Blogger Kuukkeli said...

Heh - näin sitä tehdään muuallakin. Minulla on käytössä appiukkovainaan leikkurin moottori 70-luvun lopulta mutta runko on vaihdettu jo kolmesti. Keväällä löytyy runkoja ja myös moottoreita romunkeräyslavoilta.

19.7.08

 
Anonymous Anonyymi said...

Vautsi! Kahdesta raadosta tuli yksi toimiva laite. On se hienoa, kun osaa tehdä tuollaisia remonttihommia.
Juttu pisti miettimään sitä miten heppoisista materiaaleista nykyään tehdääkään laitteita. Vuoden vanha leikkuri ja nyt jo epäkunnossa. Kiroilemaan pistää ajatuskin!

26.9.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home