27.7.24

Vadelmien maailmassa

Herkullisen punaiset, mehukkaat ja makeat vadelmat ovat nyt monen suomalaisen suosikkiherkku. Mutta oletko koskaan miettinyt, mitä vadelmille tapahtuu, kun emme syö niitä, vaan astumme vadelmamaailmaan? 

Kävelen hakatulle metsäaukiolle ja huomaan olevani vadelmapensaan sisällä. Olen nyt vadelman tasolla, jota ympäröi valtava maailma täynnä pieniä makeita marjoja. Voin nähdä kuvitteellisia pieniä vadelmamiehiä ja -naisia ​​kiipeämässä pensaassa, keräämässä lehtiä ja marjoja. He käyttävät pieniä hattuja ja haalareita, ja he puhuvat toisilleen vadelmien kieltä, jota minä en ymmärrä.

Yhtäkkiä kuulen kovaa ääntä. Se on, karvainen olento, joka näyttää koiralta! Se ryntää kohti vadelmapensasta ja alkaa haukkua. Vadelmamiehet ja -naiset pelkäävät ja piiloutuvat marjojen sekaan. Koira nuolee marjoja ja syö ne kaikki! Vadelmamiehet ja -naiset ovat surullisia, koska heillä ei ole enää ruokaa.

Mutta sitten tapahtuu jotain ihmeellistä. Uudet marjat alkavat kasvaa pensaassa nopeasti. Vadelmamiehet ja -naiset ovat onnellisia, koska heillä on taas tarpeeksi ruokaa. He kiittävät, että pelastin heidät Pihla-koiralta.

Herään unesta ja tajuan, että olen palannut kotiin. Mutta en koskaan unohda seikkailua vadelmapensaassa. Joten iltapäivällä menen metsään nyt, kun tiedän, että vadelmamaailma on täynnä jännitystä ja seikkailuja, jotka edellyttävät vain halua päästää mielikuvitus lentämään. Ehkä saan nyt vadelmia kerätyksikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!